SEGRE

POLÍTICA

Trump supera Clinton per un punt en un sondeig a set dies dels comicis

Aquesta és la primera vegada, des de maig passat, que el magnat immobiliari supera l’exsecretària d’Estat

Trump supera Clinton per un punt en un sondeig a set dies dels comicis

Trump supera Clinton per un punt en un sondeig a set dies dels comicis

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El candidat republicà a la Casa Blanca, Donald Trump, avança per un punt el seu rival demòcrata, Hillary Clinton, en una nova enquesta publicada avui als Estats Units, a una setmana de les eleccions del 8 de novembre.

Segons el sondeig, divulgat pel diari The Washington Post i la cadena ABC News, Trump aconsegueix un suport del 46 per cent, davant el 45 per cent per a Clinton.

L’enquesta, elaborada del 27 al 30 d’octubre entre 1.128 votants probables per telèfon, indica també que l’aspirant llibertari Gary Johnson obté un 3 per cent i la nominada ecologista Jill Stein acapara un 2 per cent.

Aquesta és la primera vegada, des de maig passat, que el magnat immobiliari supera l’exsecretària d’Estat en aquest estudi que periòdicament difonen ambdós mitjans.

En una enquesta similar feta durant el passat cap de setmana, Clinton liderava la contesa, amb un 46 per cent de suport, davant un 45 per cent de Trump.

Fa alguna cosa més d’una setmana, l’ex primera dama avantatjava al multimilionari novaiorquès en 12 punts (50 per cent davant el 38 per cent).

Una dada rellevant és que un 53 per cent dels consultats diu sentir un "fort entusiasme" per Trump, en tant que un 45 per cent expressa el mateix sobre Clinton.

L’estudi reflecteix així mateix que el 21 per cent ja ha votat per avançat, el 24 per cent planeja exercir el seu dret al sufragi també per endavant o per correu, i la resta acudirà a les urnes el 8 de novembre.

Segons el web RealClear Politics, que confecciona una mitjana de tots els sondejos que es publiquen el país, Clinton avantatja Trump en 2,2 punts en el dia d’avui.

En el seu actiu compte de la xarxa social Twitter, el magnat ha celebrat avui l’enquesta de The Washington Post i ABC News:

"Wow, ara liderant en l’enquesta d’ABC i Washington Post per 46 a 45. Pujant dotze punts en dos setmanes, la major part abans que Hillary la deshonesta esclatés", va escriure l’empresari, en al·lusió al nou capítol de l’escàndol dels correus electrònics de l’exsecretària d’Estat.

Clinton porta sota pressió per aquest cas des de divendres passat.

Va ser llavors quan el director del Buró Federal d’Investigació (FIB), James Comey, va anunciar per sorpresa la reobertura de la indagació sobre l’ús del seu servidor privat de correu electrònic per manejar informació confidencial quan Clinton era secretària d’Estat (2009-2013), després d’haver-se descobert nou material.

Els nous correus van ser trobats en un ordinador de l’excongressista Anthony Weiner, acusat de mantenir converses sexuals amb menors i casat (encara que separat) amb Huma Abedin, una de les assessores més pròximes a la candidata presidencial demòcrata.

tracking