SEGRE

POLÍTICA ESCÀNDOL

Polèmica per la venda d’un pis social d’un senador de Podem

Ramón Espinar va adquirir un habitatge protegit i va guanyar 20.000 euros al vendre’l sense arribar a viure-hi || El dirigent hi veu una campanya contra el partit

Espinar, ahir a la seu del partit a Madrid.

Espinar, ahir a la seu del partit a Madrid.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El diputat autonòmic i senador de Podem Ramón Espinar va adquirir el març del 2010, amb 23 anys i quan era estudiant a la Universitat Complutense de Madrid, un habitatge protegit a Alcobendas per 146.224 euros que després va vendre abans d’acabar aquell any per 176.000 euros (gairebé 30.000 euros més), segons va revelar ahir la Cadena SER.

Espinar va comprar el pis de protecció oficial malgrat que no estava empadronat a Alcobendas i l’adjudicació va ser discrecional, ja que va ser seleccionada per la promotora com a client. Als tres mesos de realitzar-se l’adquisició el senador i diputat de Podem va sol·licitar a la Comunitat de Madrid una autorització per poder vendre l’habitatge a un tercer. Per a la compra va desemborsar 52.000 euros en concepte d’entrada i la resta del valor de la propietat la va assumir subrogant la hipoteca pel valor que havia subscrit la promotora amb una entitat bancària. El parlamentari no va arribar a residir a la vivenda.

La direcció de Podem fa pinya amb Espinar i denuncia un atac de la “màquina del fang”

Per la seua part, Espinar va negar haver especulat amb la venda de l’habitatge que va dir haver comprat amb ajuda de la seua mare, el seu pare i la seua àvia. El dirigent de Podem va assegurar que, en contra del que afirma l’emissora, només va guanyar uns 20.000 al vendre el pis, una cosa que va fer segons els preus marcats per la Comunitat de Madrid. Espinar es va mostrar “dolgut” i “colpejat” davant de la inexactitud de la informació i va dir estar convençut que darrere hi ha un interès d’interferir en el procés de primàries de Podem Madrid, al qual es presenta com a candidat.

La direcció estatal de Podem va sortir en defensa d’Espinar, al considerar que les seues explicacions són “suficients” i que la publicació d’aquesta informació no és més que un atac de la “màquina del fang”.

El PP va criticar la “doble moral” d’Espinar, “paladí de la lluita contra l’especulació immobiliària”, mentre que el PSOE va reclamar al senador més explicacions i més “convincents”.

La candidatura de Maestre, portaveu de l’ajuntament madrileny, es presenta a les primàries de Podem a Madrid per confrontar-se amb l’encapçalada per Ramón Espinar, del projecte Juntes Podem, propera el secretari general del partit, Pablo Iglesias.

S’enfronta a Rita Maestre per dirigir el partit a Madrid? La candidatura amb què la portaveu municipal, Rita Maestre, aspira a dirigir Podem a Madrid va registrar ahir el nom Endavant amb Rita Maestre, Endavant Podem amb la Gent, una llista “per guanyar Madrid” amb Eduardo Fernández i Tania Sánchez, diputats, o el portaveu a l’Assemblea José Manuel López.Els vint-i-vuit noms de la llista, propera al número dos de Podem, Íñigo Errejón, “asseguren un projecte a Madrid conscient de les necessitats dels municipis i dels Cercles”, segons la llista.

tracking