SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA MASCLISTA

Assassinada una dona a Burgos per l’exparella abans de veure’s al jutjat

Un jutge havia de revisar ahir el règim de visites de la seua filla || La jutge no veu prou indicis que l’explosió a Premià de Mar fos un crim masclista

Interior del garatge de Burgos on es va produir l’assassinat d’una dona de 50 anys.

Interior del garatge de Burgos on es va produir l’assassinat d’una dona de 50 anys.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un home de 62 anys va ser detingut ahir a Burgos acusat d’haver matat a punyalades la seua exparella, una dona de 50 anys de la qual estava separat i amb qui tenia una filla de 17 anys, el règim de visites de la qual havia de ser objecte d’una revisió, ahir mateix, en un jutjat d’aquesta capital.

El succés es va produir minuts abans de dijous a la mitjanit a l’interior d’un garatge comunitari pertanyent al bloc d’habitatges on vivia la víctima, Yolanda Pascual Expósito, periodista de professió i cap de secció del diari El Mundo-El Correo de Burgos, d’on tornava al tancament de l’edició de la qual era responsable, quan la va atacar amb una arma blanca.

El presumpte autor del crim, Ignacio G.G., de 62 anys, sobre el qual no pesava cap denúncia per agressions o violència masclista, es va declarar autor dels fets.

Patrulles de la Policia Local i del Cos Nacional de Policia, alertades per una trucada al 112, van acudir al lloc del succés, on van detenir l’exmarit de la víctima.

La trucada va avisar que hi havia una dona tirada a terra del garatge, proferint crits i un home amb una arma blanca agredint-la.

El Jutjat de Família de Burgos tenia assenyalada per ahir dijous una vista per modificar el règim de visites de la filla que tenien en comú.

Diversos companys de la dona assassinada van informar que havia estat la filla, de disset anys, la que havia sol·licitat no tenir més visites amb el seu pare, que passarà a disposició judicial una vegada conclogui la investigació policial.

D’altra banda, la jutge de violència sobre la dona de Mataró va concloure que l’explosió de gas ocorreguda el passat dia 18 de setembre en un edifici de Premià de Mar va ser intencionada, però no hi veu prou indicis per culpar del succés l’espòs de la dona que va morir al sinistre.

La magistrada va assumir la causa oberta per l’explosió, arran d’un informe dels Mossos d’Esquadra que apuntava que el sinistre podia haver estat provocat per l’espòs de la morta, que també va morir al cap d’uns dies per les ferides.

tracking