SEGRE

tribunals

Detinguda l'alcaldessa de Berga per negar-se a despenjar l'estada

Montse Venturós havia estat citada com a investigada per mantenir l’estelada a la façana del consistori durant les eleccions catalanes del 27 S i generals del 20D

L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós (CUP).

Detinguda l'alcaldessa de Berga per negar-se a despenjar l'estadaEFE/Arxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest matí al seu domicili l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós (CUP), per ordre judicial, i l’han traslladat als jutjats d’aquesta localitat barcelonina, han informat fonts policials.

El passat 17 d’octubre, l’alcaldessa va plantar per segona vegada a un jutge de Berga que l’havia citat com investigada per mantenir l’estelada a la façana del consistori durant les eleccions catalanes del 27 S i generals del 20D, en un acte que ella mateixa va qualificar de "desobedient".

Agents dels Mossos de paisà han acudit aquest matí a la casa de Montse Venturós, l’han detingut i l’han traslladat directament fins les dependències judicials, han explicat les fonts informants.

La CUP ha convocat a través de les xarxes socials una concentració de suport a l’alcaldessa davant els Jutjats de Berga.

El titular del Jutjat d’Instrucció número 1 de Berga va tornar a citar a Venturós per al 17 d’octubre, després que el passat 5 d’abril l’alcaldessa plantés el magistrat i no es presentés a declarar.

El jutge l’havia citat com investigada per un presumpte delicte electoral, després de no haver fet cas dels requeriments de la Junta Electoral Central de retirar la bandera independentista del balcó de l’Ajuntament.

En la segona ocasió en què va ser citada a declarar, Venturós va anunciar, a través d’un comunicat de l’ajuntament, que tampoc no es personaria davant del jutge: "Avui tornaré a desobeir i no aniré al jutjat, sinó que declararé davant del poble, que és a qui em dec".

"Com a representant de l’equip de Govern de la CUP de Berga, reitero la meua voluntat de no esquivar el desafiament de l’Estat. La independència la conquerirem demostrant que la legitimitat de les urnes vol ser silenciada per una legalitat que ja només accepta una minoria i, per tant, jo com a alcaldessa, em dec al poble i això és el que faré, respectar la decisió del poble," va al·legar llavors.

tracking