SEGRE

TERRORISME

Detingut a França Mikel Irastorza, líder d'ETA

És el responsable de l’aparell logístic de la banda terrorista

Detingut en Francia Mikel Irastorza, líder d’ETA

Detingut en Francia Mikel Irastorza, líder d’ETA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia francesa ha detingut, en col·laboració amb la Guàrdia Civil, el líder d’ETA Mikel Irastorza, que va substituir el 2015 a la cúpula de l’organització a David Pla i Iratxe Sorzabal, van dir a Efe fonts de la lluita antiterrorista.

Amb aquesta operació, duta a terme a Ascain (Pirineu Atlàntic, França), ETA queda escapçada amb tot just cinc membres alliberats després dels successius cops donats per les forces de seguretat que l’han deixat sense capacitat operativa.

Un dels últims cops va ser la recent troballa a França d’un zulo amb 145 armes que la Guàrdia Civil considera pertanyien a la banda terrorista.

Després de la detenció de Pla i Sorzabal les forces de seguretat van considerar que Mikel Irastorza s’havia fet càrrec de les restes de l’organització.

Es tracta d’una operació contra l’estructura de la direcció d’ETA en la qual s’ha detingut a l’interior d’un habitatge d’aquesta localitat francesa a Mikel Irastorza que, en l’actualitat, ocuparia les més altes responsabilitats dins de l’organització terrorista ETA, segons informa el ministeri de l’Interior.

Segons la mateixa font es podrien produir més detencions en les pròximes hores, ja que l’operació continua oberta. De fet, una parella formada per un espanyol de 59 anys i una francesa de 56 anys també va ser detinguda en la mateixa operació.

La parella allotjava al seu domicili Irastorza quan va ser detinguda amb ell.

tracking