SEGRE

EUA ELECCIONS

Melania Trump entra en campanya a la recerca del vot del sector femení

Clinton confia en el votant hispà per derrotar el candidat republicà || Els EUA reben informació de possibles atacs d’Al-Qaeda a Nova York dilluns vinent

Una simpatitzant de Trump durant el míting d’ahir de l’esposa del magnat a Pennsilvània.

Una simpatitzant de Trump durant el míting d’ahir de l’esposa del magnat a Pennsilvània.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’esposa de Donald Trump, Melania, va entrar ahir formalment en campanya en ple compte enrere per a les eleccions dels Estats Units amb un discurs atapeït de referències als valors tradicionals amb les quals va provar d’eclipsar la imatge sexista del candidat republicà i així assegurar-li més vots femenins.

L’exmodel, que s’ha mantingut allunyada de la campanya des del seu discurs en la convenció republicana de l’agost i va delegar la funció clàssica d’“humanitzar” el candidat en els fills de Trump, va fer el seu primer míting cinc dies abans dels comicis presidencials a l’estat clau de Pennsilvània, on les enquestes estan ajustades.

Melania Trump, tercera esposa de Trump i de 46 anys, seria una primera dama atípica en dos sentits: la primera a haver posat nua –com es va encarregar de recordar un grup contrari al seu espòs durant les primàries republicanes– i també la segona immigrant a arribar al càrrec des de la britànica Louise Adams, el 1825.

Per la seua part, la candidata demòcrata, Hillary Clinton, confia que la participació de la comunitat hispana en estats com Florida, Nevada i Colorado, podria jugar un paper decisiu en els comicis. Gairebé quinze milions d’hispans són electors i el seu poder polític serà decisiu en aquests estats, ja que es tracta dels denominats gronxador, que poden inclinar-se finalment a favor de demòcrates o republicans.

Clinton va recórrer també ahir a la por d’una eventual presidència de Trump per mobilitzar els afroamericans, que estan votant menys que fa quatre anys. L’aspirant demòcrata va presentar el seu oponent com algú que té la simpatia de grups racistes com el Ku Klux Klan (KKK) i amb un llarg historial de “discriminació” cap a les minories.

D’altra banda, una enquesta de The New York Times i CBS va revelar el descontentament generalitzat de la població sobre la política nord-americana. Un 80% es va declarar “fastiguejat” pel desenvolupament de la campanya.

En un altre ordre de coses, el serveis d’intel·ligència dels EUA han rebut informació de possibles atacs d’Al-Qaeda a Nova York dilluns vinent.

tracking