SEGRE

PARTITS CONGRÉS

Miquel Iceta inicia el congrés del PSC sense la gestora del PSOE i l’insta a fer un pas al costat

Defensa seguir amb el partit estatal: “Són germans dels quals no ens volem separar ni un sol mil·límetre” || Els socialistes catalans debatran avui la relació de les dos formacions

Iceta, ahir intervenint en el XIII Congrés del PSC que se celebra fins demà.

Iceta, ahir intervenint en el XIII Congrés del PSC que se celebra fins demà.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va reclamar ahir que el PSOE celebri com més aviat millor el congrés per poder elegir un secretari general i una executiva: “Les gestores són per a temps breus.”

En la intervenció al XIII Congrés del PSC, que se celebra des d’aquest divendres fins demà al Palau de Congressos de Barcelona, Iceta va recordar que els socialistes catalans també van haver de nomenar una comissió gestora quan el juny del 2014 va dimitir el llavors primer secretari, Pere Navarro.

El primer secretari reconeix que la seua formació “no és el que era” i confia a recuperar el seu lloc

“Vam fer el congrés en tres setmanes. Va ser un període excepcional perquè les gestores són per a temps breus”, va sentenciar Iceta davant la possibilitat que la direcció gestora del PSOE dilati la celebració del pròxim congrés.

La gestora no va enviar cap representant de la direcció al congrés dels socialistes catalans, cosa que no havia passat mai i que es produeix arran que el PSC trenqués la disciplina de vot i digués no a la investidura de Mariano Rajoy. Després d’aquesta discrepància, alguns barons socialistes van reclamar l’expulsió del PSC del grup parlamentari i la ruptura del protocol d’unitat que agermana els dos partits des del 1978, però Iceta va demanar ahir que comprenguin que els socialistes catalans van actuar en coherència amb els seus principis i amb els anhels dels militants. Iceta va assegurar que el PSC vol seguir treballant amb el PSOE: “Són els nostres germans, dels quals no ens volem separar ni un sol mil·límetre”. Així mateix, va demanar “prudència” als delegats del congrés a l’hora d’abordar les aportacions dels militants que demanen replantejar la relació amb el PSOE per tenir més visibilitat, un debat que es produirà avui. També va reconèixer que el PSC “no és el partit que era” però va confiar a recuperar la confiança dels ciutadans. El congrés va aprovar per unanimitat la gestió de l’executiva de Miquel Iceta.

Ros, actual president, reitera que vol prioritzar més la PaeriaL’actual president del PSC, Àngel Ros, no va voler avançar ahir si seguirà o no al càrrec i va dir que la composició de la nova executiva no es decidirà fins demà. No obstant, ha fet públic que ara estima donar la màxima prioritat a la seua tasca com a alcalde de Lleida. El PSC governa en minoria i Ros ja s’ha plantejat deixar la primera secretaria del partit a Lleida. Ahir mateix va reiterar que les seues funcions en la formació estaran supeditades a la seua dedicació a l’alcaldia. Al seu torn, la presidenta de les Balears, Francina Armengol, va assegurar en la intervenció al congrés que no entén un PSOE sense el PSC i una “frontera entre companys”, de manera que va fer una crida als socialistes catalans a “no rendir-se i lluitar més que mai” per “canviar i millorar” el socialisme espanyol.

tracking