SEGRE

ENTITATS SOLIDARITAT

Premi per als Cascos Blancs de Síria

El director de l’ONG Defensa Civil Siriana, Raed Al Saleh, viatja a Mollerussa per recollir el guardó Ànima || Primera edició d’aquesta distinció atorgada per la ciutat i el CIS Ángel Olaran

Raed Al Saleh, rebent el premi de mans de Marc Solsona, Josep Maria Pujol i Roberto Fernández.

Raed Al Saleh, rebent el premi de mans de Marc Solsona, Josep Maria Pujol i Roberto Fernández.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“Quan salves una vida, estàs salvant tota la humanitat, sense mirar la seua procedència, color o religió.” Són paraules del director de l’ONG Defensa Civil Siriana, Raed Al Saleh, que va viatjar dissabte fins a Mollerussa per recollir el premi Ànima Abba Melaku, impulsat per l’ajuntament de Mollerussa i el Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran. Aquesta ONG, coneguda com a Cascos Blancs, es troba a la ciutat d’Alep i els seus integrants han salvat la vida de més de 70.000 persones, rescatades sota la runa després d’un bombardeig. “Vam començar el 2013 com a voluntaris i ara som 3.000 persones salvant vides.” No sense conseqüències, ja que 147 voluntaris han mort mentre portaven a càrrec la seua missió. En aquest sentit, Al Saleh va anunciar que Mollerussa serà una de les ciutats destinatàries d’alguns dels 147 cascos que portaven els esmentats voluntaris una vegada acabi la guerra. “Estem esperant pacientment que acabi per poder rebre tots aquells que ens han ajudat, entre ells el pare Ángel Olaran”, va afirmar Raed Al Saleh, que, d’altra banda, va assegurar que en aquests moments “la situació és cada vegada pitjor, hi ha un milió i mig de persones a Síria bloquejades sense poder sortir”. L’acte també va comptar amb la presència del president de l’Associació sirianocatalana Per la Llibertat i la Democràcia, Kaki Al-Rifai, que va voler agrair el suport rebut amb aquest premi en la lluita pels drets humans i per mostrar al món el drama de la guerra. Per la seua part, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, va agrair la presència del director de l’ONG i va destacar la importància de reconèixer la tasca altruista que fan milions de ciutadans i entitats socials. El jurat del premi estava format pel fundador director de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona, Joan Josep Guinovart, i el director general de Cooperació al Desenvolupament del Govern, Manel Vila, juntament amb l’alcalde, Marc Solsona, el president del CIS Ángel Olaran, Josep Maria Pujol, i el rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández, que va anunciar que la universitat proposarà el missioner Ángel Olarán com a doctor honoris causa.

Reconeixement a 5 veïns per la seua tasca altruistaLa gala va entregar el premi Ànima Àngel Pujol a cinc persones o entitats de Mollerussa per la seua tasca altruista. Els guardonats van ser Acudam, per la lluita a favor de les persones amb discapacitats; Maria Engràcia Rosell, per l’entrega a l’activitat associativa, cultural i solidària local; Ramon Ripoll, un dels membres fundadors del Consell Social de Mollerussa, i Jaume Raventós, pels anys dedicats al CFJ Mollerussa i l’Agrupació Sardanista. La gala va reunir 600 persones al complex Resquitx de Golmés.

Raed Al Saleh, rebent el premi de mans de Marc Solsona, Josep Maria Pujol i Roberto Fernández.

Raed Al Saleh, rebent el premi de mans de Marc Solsona, Josep Maria Pujol i Roberto Fernández.

tracking