SEGRE

POLÍTICA SOBIRANISME

Santamaría promet “empatia” per escurçar distàncies amb Catalunya

La vicepresidenta assumeix el nou ministeri d’Administracions Territorials “amb imaginació” || El Govern català recorda a la CUP que l’“enemic” és el PP

Santamaría, ahir al costat de Montoro en el traspàs de funcions de Competències amb les Autonomies.

Santamaría, ahir al costat de Montoro en el traspàs de funcions de Competències amb les Autonomies.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, va assumir ahir la cartera d’Administracions Territorials conscient que ha de promoure el diàleg parlamentari i el territorial “amb empatia i imaginació”, per tal d’escurçar les distàncies i enfortir els vincles.

Va ser durant l’acte de traspàs de carteres amb el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, que havia dirigit també l’àrea territorial a Hisenda, de la qual ara s’ocupa Santamaría com a ministra de la Presidència i per a les Administracions Territorials, àmbit que inclou la majoria de les atribucions del Govern espanyol en les relacions amb la Generalitat.

Albiol farà un ‘tour’ pels ministeris per demanar més presència de l’Estat a Catalunya

En un altre ordre de coses, el president de la gestora del PSOE, Javier Fernández, va alertar que els sobiranistes posen en risc el sistema de pensions perquè “el triomf de l’independentisme comportaria la ruptura de la caixa única de la Seguretat Social”.

La coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, va reclamar a la CUP no amplificar discrepàncies i tenir en compte que “l’enemic és l’unionisme i el Govern del PP, amb la connivència de C’s i del PSOE”, en el procés cap a la independència, en relació amb detenció divendres per part dels Mossos de l’alcaldessa cupaire de Berga, Montse Venturós. En aquest sentit també es va mostrar el portaveu d’ERC, Sergi Sabrià, que va considerar que les crítiques de la CUP al Govern i a JxSí per la detenció no afectarà la negociació dels Pressupostos.

Així ho va publicar ahir El Punt Avui, que va tenir accés a l’informe i que assegura que el document té per objectiu adoctrinar Europa i els EUA en el tracte a delegats i governs autonòmics espanyols assegurant que “les delegacions de les autonomies a l’estranger no són ambaixades”.

De fet, l’informe és una actualització d’un altre que ja havia enviat en altres ocasions a les conselleries europees i arriba just després que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, firmés un conveni de col·laboració amb la presidenta de l’Illa de França, Valérie Pécresse, relacionat amb àrees com ara l’educació, la innovació biomèdica i la investigació.

Margallo demana a Europa i EUA ignorar CatalunyaEl ja exministre d’Exteriors José Manuel García-Margallo va voler deixar-ho tot lligat abans de deixar el ministeri i fer el traspàs a Alfonso Dastis i, precisament per això, va enviar un informe als principals governs europeus i als Estats Units per avisar-los que les autonomies no poden firmar amb altres regions estrangeres acords que sobrepassin les seues competències.

tracking