SEGRE

INTERNACIONAL

Obama i Trump es reuneixen aquest dijous per iniciar la transició

Obama i Trump es reuneixen aquest dijous per iniciar la transició

Obama i Trump es reuneixen aquest dijous per iniciar la transició

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president nord-americà, Barack Obama, ha telefonat aquest matí al candidat republicà i president electe, Donald Trump, per felicitar-lo per la seua victòria i convidar-lo a a la Casa Blanca dijous per parlar del procés de transició.

En un comunicat, el portaveu de la Casa Blanca, Josh Earnest, va informar que Obama també va parlar amb la candidata demòcrata, Hillary Clinton, per "expressar-li la seua admiració per la sòlida campanya que va realitzar a tot el país".

La Casa Blanca va anunciar que avui el president farà una declaració per parlar dels resultats electorals, que han ofert un clara victòria de Trump i dels republicans, que continuaran controlant ambdues cambres al Congrés.

En aquesta declaració, va indicar Earnest, el president delinearà "quins passos podem prendre com a país per unir-nos després d’una elecció molt barallada".

Obama va convidar a Trump a una reunió dijous, 10 de novembre, per parlar del procés de transició en el que han treballat durant "prop d’un any".

"Assegurar una transició de poder sense friccions és una prioritat del president", va assegurar la Casa Blanca.

Obama ha reiterat en els últims mesos que és compromès en entregar el poder sense complicacions, malgrat la retòrica agressiva de Trump i que el mandatari demòcrata ha reiterat durant la campanya que l’ara president electe no està "capacitat" per portar les regnes del país.

Membres de l’Administració Obama s’han reunit amb representants dels equips de transició de Clinton i Trump en els últims mesos per assegurar-se de què la transició es produeix de manera gradual i es disposa de la informació necessària.

tracking