SEGRE

POLÍTICA

El PDECAT situa la seua línia roja pressupostària en l’IRPF, les successions i el patrimoni

Poc abans que el Consell Polític de la CUP acordés facilitar l’admissió a tràmit del projecte pressupostari del Govern per a 2017

El PDECAT situa la seua línia roja pressupostària en l’IRPF, les successions i el patrimoni

El PDECAT situa la seua línia roja pressupostària en l’IRPF, les successions i el patrimoni

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La coordinadora general del Partit Demòcrata Europeu Català (PDECAT), Marta Pascal, ha explicat que la línia roja del seu partit en la negociació pressupostària amb la CUP és no tocar a l’alça l’IRPF i els impostos de patrimoni i de successions, per no "sobrecarregar a les classes mitjanes".

Poc abans que el Consell Polític de la CUP acordés facilitar l’admissió a tràmit del projecte pressupostari del Govern per a 2017, Pascal ha destacat la importància de què els comptes puguin ser discutits en el Parlament "per no trobar-nos amb una situació que sigui una trava per al procés" sobiranista.

Segons Pascal, el Govern "s’ha assegut a la taula amb ànim de negociar" amb la CUP i l’"ofec econòmic de la Generalitat fa que hi pugui haver alguna taxa nova".

En concret, entre les mesures fiscals acordades entre el Govern i la CUP figura la creació d’un impost sobre "actius no productius", com béns immobles, embarcacions, cotxes de luxe i aeronaus que estan a nom de persones jurídiques però que no s’utilitzen per a activitats econòmiques sinó amb finalitats particulars.

Pascal ha recordat que el mateix president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ja va deixar clar que no està disposat a modificar "gravàmens com l’IRPF, patrimoni o successions".

Des d’ahir a la tarda i fins avui a les dos del migdia, més d’11.000 afiliats al PDECAT estan cridats a participar en unes eleccions internes per escollir els responsables de les àrees sectorials del partit i els representants territorials del consell nacional de la formació hereva de CDC.

Amb aquestes votacions, ha dit Pascal, el PDECAT "culmina el seu desplegament territorial i enforteix el seu projecte ideològic des de la centralitat independentista", segons ha informat el partit en un comunicat.

tracking