SEGRE

POLÍTICA PARTITS

Dirigents socialistes insten a mantenir la unió PSC-PSOE

Montilla acusa el sobiranisme d’“inventar-se” problemes amb Espanya || Els diputats del ‘no’, pendents de la sanció

Montilla, a la convenció federalista de la fundació del PSC.

Montilla, a la convenció federalista de la fundació del PSC.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El diputat socialista i expresident del Congrés, Patxi López; la presidenta balear, Francina Armengol, i el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, van defensar ahir a Barcelona mantenir els ponts entre el PSOE i els socialistes catalans i van rebutjar la hipòtesi d’una ruptura.

En la convenció federalista organitzada per la Fundació Rafael Campalans, vinculada al PSC, López va assegurar que “no entenc el PSOE sense el PSC”, i va reclamar més “federalisme” en l’estructura orgànica del partit.

Iceta adverteix el PSOE que trencar amb el PSC seria un “gran triomf” de l’independentisme

Armengol, pel seu costat, va alertar el PSOE que seria “un error profund” trencar amb el PSC. La presidenta balear va deplorar el tracte de la gestora socialista al PSC i va exigir un congrés del partit “com més aviat millor”. Armengol es va mostrar a més d’acord amb l’article publicat ahir a El País per Iceta, en el qual alerta el PSOE que si “deixés de costat” els socialistes catalans, estaria oferint un “gran triomf” als independentistes.

En la clausura de la convenció, el primer secretari del PSC va afirmar que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, “no té dret a deixar els catalans sense veu allà on es discuteixen els problemes”, i el va instar a acudir a la conferència de presidents autonòmics per abordar el finançament. Iceta viatjarà demà a Madrid per reunir-se amb el president de la gestora del PSOE.

Per la seua part, l’expresident de la Generalitat José Montilla va denunciar que el sobiranisme “s’inventa o magnifica problemes” amb l’Estat, perquè no té “el més mínim interès” a trobar un nou encaix a Espanya, mentre que l’exvicepresident de la Comissió Europea i exlíder del PSOE, Joaquín Almunia, va advertir que l’instrument del referèndum pot convertir-se de vegades en un “regal” per als “populismes” i la “demagògia”.

D’altra banda, els quinze diputats socialistes que van votar no a Rajoy seran sancionats aquesta setmana amb 600 euros i estan pendents de comprovar si la seua desobediència els porta també a ser apartats de les seues funcions.

tracking