SEGRE

POLÍTICA ECONOMIA

ERC votarà ‘no’ als comptes municipals de Barcelona

Bosch afirma que s’hi veuen obligats pels “incompliments” de Colau || Retreu a CiU que explori un acord amb PP i C’s

Alfred Bosch.

Alfred Bosch.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder d’ERC a l’ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, va anunciar ahir que el seu grup votarà contra els pressupostos municipals. “Ada Colau (l’alcaldessa) ens hi obliga”, va indicar.En declaracions a Catalunya Informació, Bosch va argumentar que el govern de la ciutat “ha incomplert tot el que va pactar amb ERC”, com l’arribada del metro a la Zona Franca, desencallar el trasllat de la presó Model i la de Trinitat Vella i el transport gratuït per a joves de 15 anys. Així mateix, va considerar que ERC va actuar de manera responsable al consistori amb l’aprovació de les ordenances i els pressupostos de l’any passat i va demanar a Colau “la mateixa actitud responsable al Parlament i no que bloquegin el debat dels pressupostos”.

Respecte que Colau opti per plantejar una qüestió de confiança si no aconsegueix tirar endavant els comptes municipals, Bosch va apuntar que hi ha altres opcions, com prorrogar els comptes o ajornar el debat per buscar més consens. També va retreure a CiU que hagi començat a “explorar possibilitats d’acord a Barcelona amb PP i C’s” i que això exclou el grup d’ERC.

Va considerar que “la notícia seria, precisament, que les negociacions fossin fàcils”, però va dir que ara “estem més a prop d’arribar a un acord que fa dos dies”.

Rufián preveu un pacte amb la CUP en el pressupost del ParlamentEl diputat d’ERC al Congrés Gabriel Rufián va afirmar ahir a Vilanova de Meià (vegeu la pàgina 19) que “els catalans estem acostumats a negociar impossibles, ho portem a l’ADN, i la CUP és, ha estat i serà imprescindible per culminar aquest procés”, en referència a la CUP i l’aprovació dels pressupostos en el Parlament.

tracking