SEGRE

POLÍTICA FINANCES

El PNB avisa el Govern sobre els comptes

Ciutadans avala que l’Executiu busqui el suport basc per aprovar els Pressupostos i Mariano Rajoy garanteix que els objectius de dèficit de les comunitats seran flexibilitzats

El portaveu del PNB, Aitor Esteban, ahir al Congrés.

El portaveu del PNB, Aitor Esteban, ahir al Congrés.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, es va reunir ahir amb el portaveu del PNB al Congrés, Aitor Esteban, dins de la ronda amb l’oposició sobre la nova legislatura. Després de la trobada, Esteban va dir ser tan lluny del Govern central com abans del contacte i no va descartar que el seu grup presenti una esmena de totalitat als Pressupostos.

El portaveu del PNB va assenyalar que la situació no ha canviat des de la sessió d’investidura de Mariano Rajoy –el seu vot va ser negatiu– i va qualificar de “molt insulsa” i de mera “presa de contacte” la reunió amb la vicepresidenta. Esteban va dir que des de l’Executiu “segueix la llenya i el que fa falta és que cessi. I després llavors veurem si hi ha pilota per jugar un partit”, va explicar.Esteban va reclamar al Govern “un canvi d’actitud” i va subratllar que “el diàleg no és que se’t cridi a una reunió”.

Sáenz de Santamaría també va obrir una línia de contacte amb el PDECat, encara que el portaveu, Francesc Homs, es va afanyar a explicar que no es va parlar dels comptes públics. Homs va explicar que va recordar a la vicepresidenta que el seu partit està “disposat al diàleg” però “sense línies roges per a ningú”.

Per la seua banda, el vicesecretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, va admetre que la seua formació manté contactes oficiosos amb el Partit Popular per tirar endavant els Pressupostos, i va avisar que vigilaran el que el partit del Govern central pacti amb altres grups. La formació taronja va avalar també que l’Executiu busqui el suport dels nacionalistes bascos per poder aprovar els comptes ja que el PSOE va assegurar que votarà no. D’altra banda, el president del Govern, Mariano Rajoy, va garantir que els objectius de dèficit previstos per a les comunitats autònomes seran “flexibilitzats”.

tracking