SEGRE

EUA POLÍTICA

Trump escull tres ultraconservadors per a llocs clau del seu Govern

Sessions, fiscal general; Pompeo, director de la CIA, i Flynn, assessor de Seguretat Nacional || Els proposats formen part del cercle del president electe

Obama saluda Rajoy ahir a Berlín, davant la mirada de Matteo Renzi, Theresa May i François Hollande.

Obama saluda Rajoy ahir a Berlín, davant la mirada de Matteo Renzi, Theresa May i François Hollande.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Barack Obama i els líders de la Unió Europea van acordar també que han de continuar treballant plegats en el marc d’organitzacions de defensa com l’OTAN i pressionar per una agenda transatlàntica.

?

Trump convoca Romney, Rhee, Huckabee i Mattis per discutir possibles càrrecs al seu gabinet

Angela Merkel recolza les polítiques de Mariano Rajoy i elogia el “camí positiu” d’Espanya

washington

El president electe dels EUA, Donald Trump, va elegir ahir tres ultraconservadors, no exempts de polèmiques pel seu passat o perfil, per a llocs clau de seguretat del seu futur equip. Els tres comparteixen a més el fet de formar part del cercle més proper del president electe

El senador Jeff Sessions va ser proposat com a fiscal general dels Estats Units i titular del departament de Justícia; el congressista Mike Pompeo va ser nominat per dirigir la CIA i, finalment, el general retirat Michael Flynn va ser elegit com a principal assessor de Seguretat Nacional. Tant la designació de Pompeo com la de Sessions necessiten ser ratificades pel Senat, controlat pels republicans, però Flynn no la requereix ja que assumirà les funcions d’assessor presidencial en matèria de Seguretat Nacional. Sessions, vicepresident del comitè executiu de l’equip de transició, arrossega un passat de polèmiques per comentaris racistes. D’altra banda, un comitè del Senat, controlat per republicans, va rebutjar el 1986 la proposta que va fer aleshores el president republicà Ronald Reagan per designar-lo magistrat d’un tribunal federal.

Pompeo, per la seua banda, és membre del Tea Party i va destacar pels atacs a Hillary Clinton en la investigació del Congrés per l’atac que el 2012 va causar la mort de l’ambaixador a Líbia, Christopher Stevens. Flynn, al seu torn, va criticar freqüentment l’aparell d’intel·ligència d’Obama i, igual que Trump, ha anat ressaltant els perills als quals s’enfronten els Estats Units per l’avanç de l’extremisme radical.

D’altra banda, Trump ha convocat l’excandidat presidencial el 2012, Mitt Romney, l’exdirectora dels serveis educatius de Washington DC. Michelle Rhee, l’exgovernador Mike Huckabee i el general retirat James Mattis per discutir possibles càrrecs dins de la seua futura administració.

tracking