SEGRE

POLÈMICA POBRESA ENERGÈTICA

Reus sancionarà els talls de llum que es facin sense avisar

Per la mort d’una anciana a la ciutat

Membres de la PAH i l’APE, després de reunir-se a Reus.

Membres de la PAH i l’APE, després de reunir-se a Reus.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Reus s’ha compromès amb l’Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) i la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca a obrir expedients sancionadors per tots aquells talls de subministrament energètic que es facin sense comunicació prèvia als serveis socials, tal com exigeix la normativa, arran de la mort d’una anciana en situació de vulnerabilitat a qui havien tallat la llum.

Per la seua part, Gas Natural va respondre al requeriment d’informació de la Generalitat arran de la mort de l’anciana per un incendi amb una espelma a casa seua després que la subministradora de l’empresa energètica li tallés la llum per impagament.

El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget va anunciar fa una setmana que impulsaria un expedient sancionador contra Gas Natural si es demostra que no va aplicar correctament “els protocols” quan va tallar la llum a l’anciana i va donar fins a la mitjanit d’ahir a l’empresa per respondre.

Per la seua part, el portaveu adjunt de JxSí al Parlament, Roger Torrent, va anunciar que han sol·licitat la compareixença urgent al Parlament de representants de la direcció de Gas Natural perquè doni explicacions sobre aquest assumpte.

tracking