SEGRE

TERRORISME JIHADISTA

Els cinc detinguts a França preparaven un atemptat a París

Segons conclou la investigació, entre els objectius dels terroristes hi havia els Camps Elisis i Disneyland || Estaven “teledirigits” per l’EI a Síria i l’Iraq

Sanitaris a Montferrièr de Les, on va ser assassinada una dona.

Sanitaris a Montferrièr de Les, on va ser assassinada una dona.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els quatre presumptes terroristes detinguts a Estrasburg el cap de setmana passat preparaven un atemptat a França per al pròxim 1 de desembre i, a l’igual que un altre arrestat a Marsella en la mateixa operació, estaven “teledirigits” des de Síria o l’Iraq per l’Estat Islàmic (EI), segons va assegurar ahir divendres el fiscal de París, François Molins.

Una font policial propera a la investigació va assegurar que els arrestats planejaven atemptar a París l’1 de desembre en diversos punts molt freqüentats al llarg de la capital, inclosos els Camps Elisis.

Entre els objectius dels jihadistes hi havia els Camps Elisis o Disneyland París

Entre els diferents objectius dels suposats terroristes hi havia la seu dels serveis d’Intel·ligència a París –situada al barri de Levallois-Perret–, el centre d’Investigació Penal de la policia parisenca a Quai des Orfèvres i la seu del Tribunal Suprem, que es troba a la ribera del riu Sena. També pretenien atemptar als Camps Elisis i al parc d’atraccions Disneyland París, que es troba a 32 quilòmetres a l’est de la ciutat.

Les indagacions policials han permès determinar que els arrestats es coneixien des de fa molt temps i que, de fet, eren amics des de la infantesa. Les investigacions han permès descobrir que els dos membres més perillosos del comando, Hicham M. i Yassin B., havien jurat lleialtat a Estat Islàmic.

En el seu poder es van trobar una pistola automàtica, una altra pistola, municions i carregadors. Segons la Fiscalia, les armes i el material trobats posen de manifest que els terroristes tenien previst “passar a l’acció de forma imminent”.

Més de 230 persones han mort en atacs terroristes perpetrats per Estat Islàmic des del 2015. L’atemptat amb més morts va tenir el 13 de novembre del 2015, a París, quan diversos terroristes van acabar amb la vida de 130 persones a la sala de música Bataclan, en una zona de lleure nocturn de la ciutat i a l’Estadi de França.

L’home va entrar dijous a la nit en aquest establiment amb un fusell i una arma blanca i va matar una empleada abans de fugir.

L’atac no estaria vinculat amb el terrorisme islamista, segons va assenyalar ahir el fiscal Christophe Barret, que és l’encarregat d’investigar aquest cas.

Detingut el sospitós de matar una dona en un asil? El sospitós d’haver matat dijous una dona en un centre geriàtric religiós de Montferrièr de Les, uns deu quilòmetres al nord de Montpeller, va ser detingut ahir, segons van informar els mitjans francesos, que van revelar que té 47 anys i va treballar en el passat en aquest asil.

tracking