SEGRE

POLíTICA

Els cubans viuen amb tristesa i admiració la mort de Fidel Castro

Però també amb expectatives cap al futur de l’illa

Els cubans viuen amb pena|tristesa i admiració la mort de Fidel Castro

Els cubans viuen amb pena|tristesa i admiració la mort de Fidel Castro

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els cubans van despertar aquest dissabte amb la notícia de la mort del líder de la Revolució, Fidel Castro, i molts han reaccionat amb pesar, amb admiració en considerar-ho com una personalitat històrica, però també amb expectatives cap al futur de l’illa.

Raúl Valdespino, un neurocirurgià de 70 anys, va dir a Efe que Fidel Castro és "un líder indiscutible desaparegut físicament però és un estadista que viurà eternament en el pensament dels homes amb decòrum i dignes a Cuba i qualsevol altre país".

Mentre esperava un autobús Yarelis Hermida, estudiant d’Història de la Universitat de l’Havana, de 22 anys, va opinar que Fidel Castro "sempre serà una gran figura i un paradigma no només per als joves cubans sinó per a tot el món".

Aquest matí, María del Carmen González, de 56 anys i empleada d’una botiga estatal, ha declarat a Efe que encara que coneixia que Fidel Castro estava delicat de salut des de fa diversos anys, li havia sorprès la seua mort, que considera és "una gran pèrdua", perquè es tracta d’un home que és "un personatge històric, genial, intel·ligent i tot un president".

A Manuel Elías García, de 78 anys, un jubilat que ara treballa per contracte, la mort de Fidel Castro li va causar "dolor" perquè va explicar que s’assegui "agraït" perquè "gràcies a ell un camperol tallador de canya nascut en una família pobra de vuit germans abans de la revolució, està avui aquí".

També consultat al cèntric carrer La Rampa, el jove Marcel Fleites, estudiant de Llicenciatura en Economia de la Universitat de l’Havana, va considerar que en desaparèixer físicament Fidel Castro, "queda el germà que manté el seu llegat", però va opinar que la revolució cubana necessita un canvi que "demorarà un bon temps".

L’expresident i líder de la Revolució cubana Fidel Castro va morir la nit de divendres als 90 anys d’edat, després de romandre allunyat del poder a causa d’una malaltia intestinal des de 2006 quan va delegar els seus càrrecs al seu germà Raúl.

El Govern de l’illa ha decretat avui nou dies de dol per la seua mort i ha anunciat un programa d’homenatges públics abans del seu enterrament al cementiri de Santa Ifigènia, a la ciutat oriental de Santiago de Cuba, considerada el bressol de la revolució que va liderar Fidel Castro.

tracking