SEGRE

SUCCESSOS PLUGES

Busquen una jove ‘engolida’ per una riuada al Penedès

Al sortir del cotxe en el qual viatjava amb un amic, que va poder salvar-se || De vint anys i veïna de Sant Joan Despí

Veïns de Conil, a Cadis, buidant aigua i fang de les seues cases.

Veïns de Conil, a Cadis, buidant aigua i fang de les seues cases.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una jove de vint anys, empassada per l’aigua d’una riuada dissabte a la nit a Sant Llorenç d’Hortons, a l’Alt Penedès a causa de les fortes pluges registrades en aquesta zona de Catalunya i altres punts del país (vegeu el desglossament), seguia a última hora d’ahir desapareguda. El conseller d’Interior, Jordi Jané, va explicar que la recerca es va ampliar “pràcticament” fins al delta del Llobregat. Els Mossos van veure com un para-xocs baixava pel Llobregat a l’altura de Molins de Rei, i “tot apunta” que es tracta d’una part del cotxe que va ser arrossegat en la riuada. La jove, veïna de Sant Joan Despí, i un amic de dinou anys es traslladaven a un càmping de la localitat del Penedès per celebrar una festa d’aniversari, quan cap a les 9 de la nit van ser sorpresos per les fortes pluges. Quan van provar de creuar un rierol, la força de l’aigua va arrossegar el vehicle. Tots dos van poder sortir del cotxe, però mentre el noi va poder agafar-se a les branques d’un arbre ella va ser engolida pel corrent desbordat.

El conseller Jané va admetre que els pronòstics no són optimistes perquè “les hores van passant” i les tasques de recerca són “complicades”.

Greus inundacions al sud i temporal a la zona valenciana? Les fortes precipitacions registrades ahir en nombrosos punts del país van causar desenes d’incidències i importants inundacions, sobretot al sud, on l’alcalde de Vejer (Cadis) va demanar la declaració de zona catastròfica pels danys causats per la pluja. Centenars de persones van estar aïllades a causa de les inundacions en aquest municipi, la qual cosa va impedir fins i tot que els cossos de seguretat i d’emergències actuessin amb normalitat. A València, una forta tempesta sobre el litoral va deixar una espectacular tromba marina que va ser visible des de moltes localitats de la costa. A Múrcia, els bombers van rescatar un home el vehicle del qual havia quedat atrapat per l’aigua en una carretera pròxima a Molina de Segura.

tracking