SEGRE

POLíTICA

El PSOE demana apujar un 8% el salari mínim com a requisit per donar suport al dèficit

El salari mínim actualment és de 655,20 euros i una pujada del 8% suposaria arribar fins els 707,6 euros

Una vista del Congrés durant el debat d'investidura

Vista del Congrés dels DiputatsCongreso de los Diputados

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PSOE ha demanat aquest dijous una pujada del salari mínim interprofessional (SMI) del 8% com a requisit per donar suport als objectius de dèficit que el Govern vol aprovar per a 2017 i 2018, segons han comunicat fonts del grup parlamentari socialista.

El portaveu del PSOE al Congrés, Antonio Hernando, ha traslladat aquesta petició a l’Executiu una vegada que avui es reuneix el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) per acordar el repartiment del dèficit entre les administracions públiques.

Aquesta pujada del salari mínim interprofessional "és un requisit sine qua non" per donar suport als objectius de dèficit i deute, ha explicat Hernando en una entrevista a la cadena Cope, en considerar "necessari" realitzar aquest augment perquè "ha de posar-se en uns quants anys a la mitjana del SMI de la UE".

El salari mínim actualment és de 655,20 euros i una pujada del 8 % suposaria arribar fins els 707,6 euros.

La ministra d’Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, es reuneix avui precisament amb els representants dels agents socials per analitzar la possible pujada del SMI i conèixer les propostes dels sindicats i les patronals.

El PSOE ha realitzat aquesta proposta al Govern després que fonts socialistes assenyalessin ahir que també havien sol·licitat al Ministeri d’Hisenda un objectiu de dèficit del 0,6 % del PIB per a 2017, per sota de les seues primeres pretensions que ascendien al 0,7 %.

"Respecte a la flexibilització de la regla de despesa dels ajuntaments, es crearà una comissió per fer possible aquesta flexibilització l’any 2017", ha afegit Hernando.

El ple del Congrés ja ha aprovat tramitar una llei que pugi de forma esglaonada el salari mínim amb l’acord dels agents socials perquè pugui situar-se’n en el 60 % del salari mig de net espanyol.

La majoria dels grups parlamentaris, excepte el PP i Fòrum Astúries, i Ciutadans que s’ha abstingut, van votar fa unes setmanes a favor de prendre en consideració la proposició de llei que havia elaborat En Comú Podem i en la qual s’urgia una alça del SMI a 800 euros mensuals el 2018 i a 950 euros el 2020.

La proposta del PSOE de pujada del salari mínim estaria en concordança amb un augment del SMI perquè pogués atansar-se a la recomanació de la Carta Social Europea, que diu que hauria d’assolir el 60 % del salari mig de net.

tracking