SEGRE

POLÍTICA PARTITS

El PNB afirma que negocia els Pressupostos amb Rajoy

Ortuzar observa “un canvi d’actitud” en el PP || C’s estima que el complement salarial previst es quedarà en 500 milions

El president del PNB, Andoni Ortuzar.

El president del PNB, Andoni Ortuzar.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha assumit personalment el lideratge de les converses pressupostàries amb el PNB i ha establert una interlocució directa amb el seu líder, segons va explicar ahir el president de la formació nacionalista, Andoni Ortuzar. “En els últims temps sí que és veritat que hi ha hagut un canvi d’actitud, de quantitat i de qualitat en la comunicació amb el PP, i tinc interlocució directa amb el president Rajoy”, va detallar Ortuzar.

El president del PNB va afegir que, en “l’última fase de la política espanyola”, s’ha demostrat que “només valen els compromisos que s’assumeixen en primera persona pels màxims líders de cada formació, en aquest cas, ni més ni menys que pel president del Govern”. Ortuzar va ressaltar la rellevància d’aquests Pressupostos, de manera que són “la negociació” clau d’aquesta legislatura, perquè “són la clau: si n’hi ha, Rajoy tindrà oberta la porta a una legislatura normal i moltes oportunitats per gairebé esgotar el seu mandat”, a més de permetre-li a Espanya recuperar part del “crèdit” perdut a Europa.

Ciutadans havia acordat amb el PP dotar amb 1.300 milions d’euros el complement salarial

En la negociació, el PNB demanarà solucionar les discrepàncies de deu anys en la liquidació de la quota basca, xifrades per part del Govern basc en 1.600 milions i que, segons Ortuzar, fins ara el Govern central no ha volgut negociar per no provocar “suspicàcies” amb la resta de les comunitats, al no estar solucionat el seu model de finançament.

D’altra banda, Ciutadans estima que el complement salarial garantit, una de les mesures incloses en l’acord d’investidura que va firmar amb el PP a l’agost, comptarà amb un finançament d’uns 500 milions d’euros l’any 2017, 800 milions menys que el previst inicialment, segons va explicar ahir el vicesecretari general del partit, José Manuel Villegas.

De les tretze mesures socials i econòmiques acordades entre el PP i C’s, i que havien d’anar acompanyades de dotació pressupostària, el complement salarial, amb 1.300 milions d’euros, era la partida més abundant.

tracking