SEGRE

SUCCESSOS

25 Morts en un atemptat contra el complex catedralici copte del Caire

Perpetrat amb un artefacte explosiu col·locat a la porta de l’Església de Sant Pere

25 Morts en un atemptat contra el complex catedralici copte del Caire

25 Morts en un atemptat contra el complex catedralici copte del Caire

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys 20 persones han mort avui i unes altres 35 van resultar ferides en un atemptat contra el complex eclesiàstic on es troba la Catedral cristiana copta del Caire, al barri d’Al Abasiya, segons el Ministeri de Sanitat.

Segons va dir a Efe una font de la Policia l’atemptat va ser perpetrat amb un artefacte explosiu col·locat a la porta de l’Església de Sant Pere, situada al costat de la Catedral copta de Sant Marco i la seu del patriarca de la Iglesia Ortodoxa Copta, Teodoro II.

L’explosió va tenir lloc durant el transcurs d’una missa en la que participava un gran nombre de fidels, segons la font, que va explicar que l’entrada de l’església on es va col·locar l’explosiu, dóna a la transitada carrer Ramsis i no a l’interior del complex catedralici.

Les forces de seguretat han imposat un cordó entorn de la zona on han anat nombroses ambulàncies.

El diari egipci Youm al Sabaa va mostrar imatges de l’interior d’un temple ortodox en el qual es poden veure les destrosses causades per l’explosió i taques de sang a terra.

Les font de seguretat va agregar que la policia està escorcollant la zona per temor a què hi hagi més bombes.

Fins al moment cap grup no ha reivindicat l’atac.

Aquest atemptat es produeix dos dies després de la mort de 6 policies en un altre atac amb bomba a prop de les Piràmides de Guiza, a l’oest del Caire, que va ser assumit el gairebé desconegut grup Moviment dels Braços d’Egipte-Hasm ("Determinació").

Les forces de seguretat egípcies fan front a recurrents atemptats terroristes, especialment a la península del Sinaí, des de juliol de 2013.

Tanmateix, els atemptats contra civils o cristians no són habituals al país.

tracking