SEGRE

SÍRIA GUERRA

La ciutat siriana de Palmira, Patrimoni Mundial, cau de nou en mans d’EI

Imatge d’arxiu de la devastació a la ciutat de Palmira.

Imatge d’arxiu de la devastació a la ciutat de Palmira.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El governador de la província siriana d’Homs, Talal Barazi, va anunciar ahir que Estat Islàmic (EI) ha aconseguit el control de la històrica ciutat de Palmira, una informació que van ratificar el director d’Antiguitats de Síria, Mamum Abdel Karim, i diferents ONG. EI torna a controlar la ciutat i les seues restes grecoromanes vuit mesos després d’haver estat expulsats per l’Exèrcit sirià amb suport aeri rus. Precisament, intensos bombardejos de l’aviació russa semblaven haver-los fet retrocedir hores abans.

Palmira, un dels sis llocs de Síria declarats Patrimoni Mundial per la Unesco, va caure en mans d’Estat Islàmic el maig del 2015 i en van ser expulsats el març del 2016. Gran part del seu patrimoni històric va ser destruït en aquells deu mesos. Es considera que Palmira és un important punt estratègic per la seua proximitat a la base coneguda com La Fortalesa, la més gran de l’Exèrcit sirià.

D’altra banda, els Estats Units i Rússia han proposat als rebels sirians que estan atrinxerats a l’est d’Alep i als civils atrapats a la zona una evacuació “digna i segura”.

tracking