SEGRE

TRIBUNALS SOBIRANISME

Els Mossos detenen imputats de cremar fotos del rei al no comparèixer davant del jutge

La CUP reclama cessar el conseller d’Interior i tensa la relació amb el Govern || Diputats anticapitalistes al Parlament i manifestants repeteixen la destrucció d’imatges del monarca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir tres dels cinc investigats per haver cremat fotos del rei Felip VI i pàgines de la Constitució en la manifestació de l’esquerra independentista de l’11 de setembre després que el dimecres 7 desatenguessin la citació de l’Audiència Nacional.

Fonts de la CUP van informar que els arrestats són el membre de l’esquerra independentista Jordi Almiñana, treballador a l’ajuntament de Navàs, el regidor i portaveu de SOM Gramenet a l’ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, Aitor Blanc, i un conseller del districte de Sant Andreu de Barcelona per la CUP, Ivan Altimira.

Puigdemont a Rajoy: “El simulacre d’operació diàleg no frenarà la independència”

Abans de la detenció, Altimira va afirmar: “Creiem en la llibertat d’expressió, nosaltres no tenim rei ni por, continuarem lluitant i desobeint cap a la independència dels Països Catalans.”

Com a resposta als arrestos, diversos diputats de la CUP al Parlament van trencar fotografies del rei davant de les càmeres en roda de premsa. També van convocar diverses concentracions a ciutats catalanes, com a Lleida, a la Seu d’Urgell i Bellpuig. A la de Lleida, on van participar unes vuitanta persones, i Barcelona, amb uns tres-cents manifestants, diputats anticapitalistes i manifestants també van cremar fotografies del monarca.

Els diputats, que van expressar el seu malestar per les detencions efectuades pels Mossos, van exigir “més valentia” a la resta de forces sobiranistes, alhora que van insistir a reclamar la destitució del conseller d’Interior, Jordi Jané.

Malgrat que tant el PDECat com ERC van demanar deixar els Mossos d’Esquadra al marge de la polèmica per les detencions, la cupaire Mireia Vehí va advertir que són “coresponsables” del cas, l’origen del qual és una “actuació d’ofici” de la mateixa policia autonòmica catalana.

Per la seua banda, el portaveu del grup parlamentari del Partit Popular català, Alejandro Fernández, va exigir a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, la reprovació dels diputats de la CUP que van trencar fotos del rei en seu parlamentària.

D’altra banda, el secretari general de Podem a Catalunya, Albano-Dante Fachín, va mostrar la seua “màxima solidaritat” als detinguts “davant de la repressió i l’atac a la llibertat d’expressió”.

D’altra banda, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, compareixerà divendres davant del TSC per haver permès la votació a la cambra catalana de les conclusions de la comissió d’estudi del procés. També està imputada per desobediència i prevaricació.

tracking