SEGRE

SUCCESSOS

La Policia deté els dos membres de la CUP buscats per cremar fotos del rei

La detenció s’ha produït a prop d’Alcalá de Henares (Madrid), després que agents de la Policia Nacional paressin un autocar en el qual viatjaven Miralles i Santacana

La Policia deté els dos membres de la CUP buscats per cremar fotos del rei

La Policia deté els dos membres de la CUP buscats per cremar fotos del rei

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional ha detingut poc abans de les 9 del matí als membres de la CUP Nora Miralles i Roger Santacana, sobre els quals pesava una ordre de detenció després de negar-se a declarar davant del jutge de la Audiencia Nacional Fernando Andreu en relació amb la crema de fotos del Rei en l’última Diada.

Segons ha informat la CUP Barcelona en el seu compte de Twitter, la detenció s’ha produït a prop d’Alcalá de Henares (Madrid), després que agents de la Policia Nacional paressin un autocar en el qual viatjaven Miralles i Santacana juntament amb altres membres de la CUP que s’adreçaven a Madrid per recolzar als tres independentistes catalans detinguts ahir pels Mossos després que també plantessin al jutge Andreu.

Segons la CUP Barcelona, prèviament a les detencions, els agents policials han identificat i registrat un a un a tots els viatgers de l’autocar i han fotografiat les estelades i pancartes que portaven per a la manifestació de suport als tres independentistes detinguts ahir, que han estat conduïts a l’Audiència Nacional.

Aquests tres detinguts són el regidor de districte de Sant Andreu de Barcelona Iván Altimira (CUP), el tècnic de medi ambient de l’Ajuntament de Navàs (Barcelona), governat per la CUP, Jordi Almiñana, i el regidor i portaveu del grup municipal de Som Gramenet, integrada per CUP i Podemos, Aitor Blanc.

Els tres van ser detinguts pels Mossos d’Esquadra, que tanmateix ahir no van poder localitzar Nora Miralles i Roger Santacana.

El jutge Andreu va imputar els cinc joves per un delicte d’injúries a la Corona després que en la manifestació convocada per l’esquerra independentista en l’última Diada una desena de persones, a cara descoberta, cremessin fotografies de Felip VI i, al seu revers, una fotocòpia de la portada de la Constitució.

El jutge va citar a declarar els cinc independentistes, però tots ells es van negar a comparèixer, ja que, segons van assegurar en una roda de premsa el passat 2 de desembre, el seu objectiu era "desobeir" el magistrat ja que consideraven que no és delicte cremar imatges d’una institució que segons el seu parer ha "reprimit els Països Catalans".

tracking