SEGRE

conflicte

Comença l'evacuació d'Alep, tot i que hi ha tirotejos

Almenys 4.000 combatents i 9.000 civils sortiran de la ciutat, segons la televisió siriana

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’evacuació de civils dels barris sota control rebel a Alep ha començat aquest dijous al matí després d’assolir-se un nou acord d’alto el foc, va informar la Presidència turca, encara que diversos mitjans assenyalen que hi continua havent tirotejos i que la situació és confusa.

"L’evacuació de l’est d’Alep està començant. Hem pres totes les precaucions a Idlib i a la part turca (de la frontera). Esperem als nostres germans i germanes" va anunciar el portaveu de la Presidència turca, Ibrahim Kalin, a la xarxa social Twitter.

La cadena pública turca TRT assenyala que els primers autobusos han sortit ja d’Alepo però l’agència Anadolu informa que un comboi de civils va ser tirotejat en assolir la perifèria i va tornar a la ciutat.

Una persona va morir en el tiroteig i quatre van ser ferits en un tiroteig que Anadolu atribueix a "franctiradors de milícies xiïtes sota comandament de l’Iran".

L’incident va tenir lloc al barri de Ramusa, a la perifèria sud-occidental d’Alepo, mentre el comboi esperava en un punt de control de l’Exèrcit sirià, assegura l’esmentada agència.

La cadena CNNTürk mostra imatges de llargues files de minibusos i furgonetes aparentment esperant per posar-se en marxa.

Segons l’Observatori Sirià de Drets Humans, almenys tres persones van resultar ferides per trets de les forces governamentals contra la zona en poder dels rebels.

Els ferits estaven retirant sacs de sorra quan van rebre els trets en l’àrea de Tel Zarazir, al districte d’Al Sukari, sota control opositor.

La Defensa Civil Siria ha informat a Twitter de què un dels seus voluntaris va resultar ferit avui pels trets d’un franctirador quan es dedicava a aclarir la ruta per la qual es durà a terme l’evacuació de ferits i malalts de l’est de la ciutat d’Alepo.

Un centenar de voluntaris i treballadors del Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR) i de la Mitja Lluna  Roja Síria es troba desplegat sobre el terreny a Alepo per facilitar l’evacuació de malalts i ferits de l’est de l’urbs.

Almenys 4.000 combatents i 9.000 civils sortiran d’Alepo

Almenys 4.000 combatents amb les seues famílies i uns 9.000 civils abandonaran els barris assetjats de l’est de la ciutat siriana d’Alepo (nord), ha informat avui la televisió siriana.

La cadena va mostrar imatges en directe de la zona d’Al Ramusa, on es troben estacionats els autobusos i les ambulàncies que duran a terme l’evacuació, que, segons la televisió, encara no ha començat, encara que la Presidència turca havia informat altrament.

Les parts van assolir la passada matinada un acord per a un alto el foc i la sortida dels combatents i civils cap a l’oest de la província d’Alepo, va dir l’emissora siriana

Soldats sirians caminen per un carrer d'Alepo després d'una batalla.

Comença l'evacuació d'Alepo, encara que hi ha tirotejosEFE

tracking