SEGRE

PARLAMENT CORRUPCIÓ

De Alfonso va deixar prop de cent expedients paralitzats

El nou director Antifrau no implica cap empleat en la polèmica amb Fernández Díaz || Vol obrir una nova etapa

Miguel Ángel Gimeno ahir al Parlament.

Miguel Ángel Gimeno ahir al Parlament.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director de l’Oficina Antifrau (OAC), Miguel Ángel Gimeno, va prometre ahir obrir una “nova etapa” en l’organisme per aconseguir un ens “independent, eficient i transparent” que posi fi als “dèficits” del mandat de Daniel de Alfonso, que va deixar 96 expedients paralitzats, la meitat ja caducats.

En una compareixença al Parlament, Gimeno va revelar que De Alfonso –que va ser destituït l’estiu passat per la cambra catalana per pèrdua de confiança arran de la conversa gravada amb l’exministre Jorge Fernández Díaz– va deixar al calaix 96 expedients paralitzats, que no s’havien ni tan sols tramitat.

L’Oficina Antifrau ha adoptat mesures per solucionar l’acumulació d’expedients

Segons l’actual director d’Antifrau, més de la meitat d’aquests expedients ja estaven caducats, a l’haver transcorregut els sis mesos de termini que té l’OAC per portar a terme les seues investigacions, mentre que la resta estava a punt de fer-ho.

Gimeno, que va ser president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, va afirmar que no veia una intencionalitat política en la paralització d’aquest gairebé centenar d’expedients, ja que molts dels casos no eren gaire rellevants, per la qual cosa va atribuir aquesta acumulació d’expedients sense tramitar a la “falta de controls interns” i problemes organitzatius en l’ens. No obstant, va assegurar que han adoptat mesures per solucionar aquesta acumulació d’expedients paralitzats sense que en quedi cap per investigar.

El director d’Antifrau va ressaltar que la investigació interna sobre aquest assumpte ha permès demostrar que l’estructura d’Antifrau va ser aliena a aquesta possible revelació de secrets: “Podem afirmar amb rotunditat que el personal de l’Oficina Antifrau que encara es troba en el seu lloc de treball no està implicat en cap perversió de les seues funcions.”

Gimeno també va destacar que en la investigació interna que han obert sobre la suposada revelació de secrets a Antifrau han conclòs finalment que es va limitar a Daniel de Alfonso.

tracking