SEGRE

SÍRIA CONFLICTE

Comença l’evacuació d’Alep i Bashar al-Assad en celebra l’alliberament

Els primers combois amb combatents rebels i ferits surten de la ciutat en ruïnes || La marxa no va estar exempta de combats entre les dos parts

Diversos operaris d’autobusos esperen a començar l’evacuació dels combatents a Alep.

Diversos operaris d’autobusos esperen a començar l’evacuació dels combatents a Alep.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’evacuació de milers de malalts, ferits, civils i combatents de l’est de la ciutat septentrional siriana d’Alep va començar ahir, la qual cosa va ser celebrada pel president sirià, Bashar al-Assad, que va felicitar els seus compatriotes per “l’alliberament” de l’urbs.

El director del Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR) a l’Orient Mitjà, Robert Mardini, va anunciar al seu compte de Twitter que al tancament d’aquesta edició almenys quaranta ferits greus i 3.000 civils van sortir de l’est d’Alep en les dos primeres tandes d’evacuació i que una tercera estava ahir en marxa. L’evacuació va començar després que dimecres a la nit les parts assolissin un acord per a un alto el foc i la sortida dels assetjats de l’últim reducte rebel que quedava al sud-est d’Alep, que incloïa una superfície que no era superior a uns tres quilòmetres quadrats. Segons la televisió siriana, està previst que uns 4.000 combatents amb els seus familiars i 9.000 civils abandonin els districtes assetjats de la part oriental d’Alep. L’inici de l’evacuació no va estar exempta d’incidents, que, no obstant, no va impedir que prosseguís.La televisió oficial siriana va informar que un projectil de morter disparat per “organitzacions terroristes” va impactar al districte d’Al-Furqan, en poder de les autoritats, sense registrar-se víctimes.

Per la seua banda, l’Observatori Sirià de Drets Humans va assegurar que almenys tres persones van resultar ferides per trets governamentals contra l’àrea de Tel Zarazir.

Mentre es desenvolupava l’evacuació, Al-Assad va voler donar l’enhorabona als sirians per l’“alliberament d’Alep”. En un vídeo, difós per l’agència de notícies oficial siriana, SANA, Al-Assad va felicitar “en els millors termes tots els ciutadans sirians”. “L’ocorregut avui és història i tots els ciutadans sirians ho estan escrivint, però no ha començat avui sinó fa cinc anys amb l’inici de la crisi a Síria”, va destacar.

tracking