SEGRE

CONFLICTE

Suspesa l'evacuació de persones de l'est d'Alep després d'explosions

Acusacions creuades entre les parts sobre el motiu d'aquesta aturada

Suspesa l’evacuació de persones de l’est d’Alep després d’explosions

Suspesa l’evacuació de persones de l’est d’Alep després d’explosions

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'operació d'evacuació dels assetjats de l'est de la ciutat siriana d'Alep va ser suspesa aquest divendres, enmig d'acusacions creuades entre les parts sobre el motiu d'aquesta aturada.

L'Observatori Sirià de Drets Humans va informar que l'evacuació es va aturar en coincidència amb el so de diverses explosions a la zona.

L'ONG va assenyalar que excavadores i camions han tornat a col·locar sacs de sorra que servien de barrera.

La televisió siriana va acusar els "terroristes" d'haver violat l'acord d'alto el foc per a una evacuació a Alep i va confirmar la suspensió del procés.

La cadena va assegurar que hi ha trets a la zona per enfrontaments i va destacar que "organitzacions terroristes" han pres segrestats, que han intentat treure dels districtes assetjats d'Alep en vehicles privats.

Aquesta font va agregar que "grups terroristes" han tallat també la carretera per dur a terme una evacuació de malalts i ferits dels pobles de majoria xiïta de Fua i Kefraya, a la veïna província d'Idleb i envoltats pel Front de la Conquesta del Llevant (exfilial siriana d'Al-Qaida) i altres faccions.

La sortida dels pacients d'aquestes dos localitats forma part de l'acord d'evacuació d'Alep, ja que va ser una de les condicions imposades per l'Iran, aliat del Govern de Damasc, per permetre la marxa de rebels i civils de la ciutat més gran del nord de Síria.

Per la seua part, el president de l'oficina política de la insurgent Agrupació Fastaqim, Zakaría Malahifyi, va dir a Efe per telèfon que "l'evacuació s'ha suspès perquè milícies iranianes amb els seus franctiradors van atacar el comboi a l'altura de la zona Projecte 1070, després de passar pel corredor d'Al Ramusa."

El president del Consell Local del poble de Jan Tuman, Mohamed Hasan, que ha participat en la comissió per a l'evacuació de ferits i civils constituïda a l'oest de la província, va confirmar a Efe el suposat atac de milicians iranians.

No obstant això, va detallar que l'atac va ser abans de creuar el corredor d'Al Ramusa, amb el que el comboi d'evacuats va poder tornar al barri assetjat d'Al Mashad, dins d'Alepo.

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) va corroborar que s'ha avortat l'evacuació a Alepo i que els seus equips i els del Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR) han estat obligats a abandonar l'àrea.

Fins ara, havien sortit més de 8.000 persones, entre malalts, ferits, civils i combatents, en direcció a àrees del sud i l'oest de la província d'Alep des de l'inici de l'evacuació ahir. 

tracking