SEGRE

PARTITS ORGANITZACIÓ

Pablo Iglesias rebutja corrents a Podem i Errejón, la uniformitat

Acord de mínims entre els líders de la formació sobre Vistalegre II || Tres ‘pablistes’, tres ‘errejonistes’ i un anticapitalista organitzaran el congrés

Echenique, Iglesias i Errejón, ahir durant la reunió del consell ciutadà.

Echenique, Iglesias i Errejón, ahir durant la reunió del consell ciutadà.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell ciutadà estatal de Podem va concretar ahir els primers detalls de l’assemblea ciutadana estatal que celebrarà el segon cap de setmana de febrer i de la qual el seu líder, Pablo Iglesias, vol que surti una formació unida que no es converteixi en “un camp de batalla” de “diferents partits”. Tanmateix, el secretari polític del partit, Íñigo Errejón, va rebutjar “la uniformitat” en la formació morada.

A banda de ratificar la proposta d’Iglesias perquè l’assemblea ciutadana estatal coincideixi amb el congrés nacional del Partit Popular i proclami el dia 12 la nova direcció de Podem, ahir van nomenar un equip tècnic de set persones, en el qual hi ha representats tots els sectors del partit –tres pablistes, tres errejonistes i un anticapitalista– i que funcionarà “per consens” per organitzar Vistalegre II.

La conformació d’aquest equip va ser fruit d’un pacte de mínims entre Iglesias i Errejón, que durant gairebé dos hores van estar reunits sols en un despatx de la seu del partit mentre el consell ciutadà estatal esperava la conclusió d’aquesta trobada.

El líder de Podem va apel·lar a totes les famílies de la formació morada per aconseguir un Podem unit en el qual càpiga tothom, que deixi de ser “el partit de Pablo Iglesias” i que es mantingui com una organització “autònoma”, però anant al costat dels “subjectes” que es van presentar a les eleccions, com les confluències i IU.

De moment, ahir Errejón, que va rebutjar la “uniformitat” de la formació, s’apunta com a victòria haver aconseguit un equip tècnic “equilibrat”.

Pablo Iglesias, per la seua part, té a favor que les decisions hagin d’adoptar-se a l’equip d’organització per “consens”, llegit en aquest cas per unanimitat, cosa que evitarà que les decisions s’interpretin com a victòries de majories o minories. D’altra banda, Podem Catalunya va decidir en la seua primera reunió apostar per una confluència amb altres formacions de l’espai dels comuns i crear “un nou subjecte que superi les autonomies”, però “sense dissoldre la seua organització”, segons va informar en un comunicat.

tracking