SEGRE

POLíTICA

Aznar renuncia a la Presidència d’honor del Partit Popular

Aznar renuncia a la Presidència d’honor del Partit Popular

Aznar renuncia a la Presidència d’honor del Partit Popular

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident del Govern José María Aznar ha enviat una carta al cap de l’Executiu i líder del PP, Mariano Rajoy, en la qual li comunica la seua decisió de renunciar a la presidència d’honor del partit, encara que es manté com a militant.

Aznar, que també ha parlat per telèfon amb Rajoy, segons han confirmat fonts properes a l’expresident, afegeix en la seua missiva que aquesta decisió suposa també que no participarà en el pròxim congrés nacional del PP, una cita que, no obstant això, espera sigui un "èxit".

A la cúpula del PP la decisió d’Aznar ha agafat per sorpresa segons han admès Efe les fonts consultades, que no esperaven que l’expresident fes avui aquest anunci.

A la seua carta a Rajoy, a qui desitja "els millors encerts" en aquests moments "tan importants i tan difícils", Aznar justifica la seua decisió de deixar la presidència d’honor en la nova situació d’"independència" de la Fundació Faes, que s’ha desvinculat completament del PP.

Una cosa que, segons el seu parer, "aconsella" també que ell deixi el seu càrrec honorífic en el partit.

"Cap patró de Faes no ocupa cap càrrec, ni tan sols honorífic, en cap formació política. Com a president de Faes no desitjo ser una excepció", assenyala Aznar, que no dóna més explicacions ni exposa amb més detall les raons que l’han portat a deixar aquest càrrec.

Afegeix que aquesta decisió, juntament amb altres consideracions que no vol explicar perquè, segons diu, "allargarien innecessàriament aquestes línies", significa també que no participarà en el congrés nacional del PP.

Recorda que ha participat en tots els congressos des de 1979 i serà la primera vegada que no ho faci des d’aleshores, però expressa els seus desitjos d’èxit per a aquesta "important cita".

A més subratlla que, després d’haver estat vuit anys president del Govern, catorze president del PP i altres tants president d’honor, manté la seua condició de militant del partit, adquirida fa ja gairebé 38 anys.

"No tinc paraules per expressar la meua gratitud, reconeixement i afecte als militants del PP per la seua dedicació, esforç i servei a Espanya i, particularment, per la seua generositat i lleialtat cap a mi durant tants anys. Em sento orgullós de ser un més entre ells", assenyala Aznar en aquesta carta.

Una missiva que conclou amb el desig a Rajoy que tingui els "millors encerts" en la seua tasca en aquests moments "tan importants i difícils" i que tanca amb una felicitació nadalenca.

La decisió d’Aznar ha sorprès en el partit, i fonts de la direcció han admès desconèixer les intencions de l’expresident.

Precisament, el vicesecretari d’Organització del PP, Fernando Martínez-Maillo, ha hagut de respondre aquest migdia a una pregunta sobre Aznar, en la roda de premsa en la qual ha presentat la ponència política i d’estatuts que el partit portarà al congrés nacional.

Maillo ha recordat així a Aznar, abans de conèixer la seua decisió, que com a president d’honor ja forma part del congrés que els populars faran al febrer, per la qual cosa no necessita invitació per assistir.

tracking