SEGRE

terrorisme

La policia de Berlín admet els seus dubtes sobre la implicació del detingut en l'atemptat

La plaça Paeria de Lleida ha acollit un minut de silenci

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les autoritats de Berlín admeten que hi ha "dubtes" sobre la implicació del detingut en l’atemptat comès contra un mercat nadalenc, va informar el cap de la Policia, Klaus Kandt.

Segons el diari "Die Welt, que es remet a fonts de la investigació, la Policia sap ja que el detingut, un refugiat pakistanès, no és el conductor del camió que va envair el mercadet i creu que l’autor de l’atac pot estar armat i en llibertat.

En aquest sentit, l’Oficina Federal d’Investigació Criminal (BKA) d’Alemanya s’ha mostrat avui "molt alarmada" davant de la possibilitat que l’autor o autors de l’atemptat de dilluns a Berlín es trobin encara en llibertat i possiblement armats.

El president de la BKA, Holger Münch, es va referir als dubtes que encara persisteixen sobre si el detingut és o no l’autor o un dels autors de l’atemptat que dilluns va causar la mort de dotze persones, així com a l’absència de la pistola feta servir per matar el conductor del camió, un ciutadà polonès que l’autor o autors van segrestar per robar el seu vehicle.

"No sabem si es tracta tan sols d’un sol atacant, pel que estem altament alarmats", va afirmar Münch, que va assegurar que les forces de seguretat tracten amb la diligència més gran d’identificar els sospitosos de l’atac en aquest mercat nadalenc berlinès.

En aquesta mateixa compareixença, el fiscal federal, Peter Frank, va avançar que tots els indicis apunten que l’"atemptat amb rerefons terrorista" va ser comès per una persona o un grup de persones del que, probablement, no forma parteix l’únic detingut.

Concentració per la pau a Lleida

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha presidit el minut de silenci convocat aquest migdia a la plaça de la Paeria per condemnar qualsevol acte de violència, després del tràgic succés d’aquest dilluns a Berlín i pels atacs violents ocorreguts els últims dies a Zuric i Ankara. Ros ha recordat la situació que està patint Alep, motiu pel qual ahir no es van il·luminar les dos façanes de l’ajuntament com a mostra de solidaritat amb la població civil i els refugiats, sumant-se a l’acció que van seguir altres edificis institucionals i ciutats.

El minut de silenci a la plaça Paeria per l'atemptat de Berlín.

La policia de Berlín admet els seus dubtes sobre la implicació del detingut en l'atemptatLleonard Delshams

tracking