SEGRE

TERRORISME

Un testimoni de l'atac de Berlín va seguir el sospitós i va propiciar el seu arrest

Dastis confirma que hi ha un ferit espanyol

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un testimoni del presumpte atemptat terrorista registrat aquest dilluns a Berlín va seguir el conductor del camió en la seua fugida per la ciutat i va contactar amb la policia, la qual cosa va facilitar la seua detenció, segons han informat avui diversos mitjans.

Aquesta persona, de la qual no s’ha facilitat cap detall, va ser testimoni de com el vehicle pesat irrompia en el freqüentat mercadet nadalenc, on van morir dotze persones i entorn de cinquanta van resultar ferides.

Llavors, segons aquests mitjans que citen fonts de les forces de seguretat, va veure descendir del camió al conductor i posar-se a caminar a tota velocitat i va decidir seguir-lo.

El testimoni, sense perdre de vista el sospitós, es va posar en contacte amb el seu telèfon mòbil amb la policia.

A dos quilòmetres del mercat de Nadal, als voltants de la Columna de la Victòria, al centre del Tiergarten, el gran parc central de Berlín, diversos agents van detenir l’únic arrestat fins el moment per aquests fets, que la policia de Berlín qualifica de "possible atemptat".

Diferents mitjans alemanys publiquen avui que el detingut és un jove de l’Afganistan o el Pakistan que va arribar a Alemanya com a peticionari d’asil entre finals de l’any passat i principis d’aquest.

Pel que sembla, va arribar fins el país a través de la ruta dels Balcans i era ja conegut de les forces de seguretat alemanyes, però no per res relacionat amb el terrorisme sinó per petits delictes.

Aquesta matinada unitats especials de la policia han entrat en un dels centres d’acolliment més grans de refugiats de Berlín, en un hangar de l’antic aeroport de Tempelhof, en una operació relacionada amb l’atac.

De moment no s’ha confirmat oficialment que es tracta d’un atac terrorista, però la policia de Berlín ha assegurat avui que el camió "va ser conduït deliberadament cap a la multitud" i va parlar per primera vegada d’un "presumpte atemptat terrorista".

La Fiscalia Federal, competent per a assumptes de terrorisme, ha assumit la investigació i encarregat les indagacions a l’Oficina Federal d’Investigació Criminal (BKA).

Hi ha un ferit espanyol

El ministre d’Afers Exteriors d’Espanya, Alfonso Dastis, va confirmar aquest dimarts al Caire que un ciutadà espanyol ha resultat ferit en l’atac que va tenir lloc en un mercat nadalenc a Berlín, i va dir que "no es tem per la seua vida".

El ministre va aclarir que el ferit "va ser ferit a la cama" i "necessita ser operat".

Un testimoni de l’atac de Berlín va seguir el sospitós i va propiciar el seu arrest

Un testimoni de l’atac de Berlín va seguir el sospitós i va propiciar el seu arrest

tracking