SEGRE

POLÍTICA PARTITS

Pablo Iglesias guanya per la mínima Errejón davant les bases de Podem

El líder de la formació s’imposa per 41% a 39% en les regles del pròxim congrés || El número dos veu demostrat que hi ha dos projectes que s’han d’entendre

Íñigo Errejón i Pablo Iglesias en el ple del Congrés de dimarts passat.

Íñigo Errejón i Pablo Iglesias en el ple del Congrés de dimarts passat.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La proposta de Pablo Iglesias sobre les regles per a l’assemblea ciutadana de Podem ha resultat la guanyadora en la consulta als militants a l’obtenir 40.830 dels 99.077 vots vàlids emesos pels militants, davant els 38.419 vots obtinguts pel model d’Íñigo Errejón.

Una victòria molt ajustada, amb només 2.411 vots de diferència, que donen a la proposta “Podem per a totes” d’Iglesias el 41,57% dels vots, davant el 39,13% que obtenen els errejonistes del manifest “Recuperar la il·lusió”.

Iglesias va superar Errejón per només 2.411 vots i va tenir el 41,57% dels suports, que no arriben a la meitat

En tercer lloc ha quedat la proposta d’Anticapitalistes “Podem en moviment”, que va rebre el suport de 10.313 inscrits, un 10,50%, segons va confirmar el secretari d’Organització, Pablo Echenique.

La suma dels vots per a errejonistes i anticapitalistes, sense comptar altres propostes sotmeses a votació que van tenir un suport més minoritari, supera els vots aconseguits per la proposta d’Iglesias, encara que Echenique va negar que el resultat s’hagi de llegir en termes de plebiscit sobre el lideratge de l’actual secretari general.

Els resultats suposen, en qualsevol cas, que les normes que defensa Iglesias en la proposta que va dissenyar Echenique, batejada amb el nom de “Desborda”, seran les que s’imposin a Vistalegre II, entre les quals el fet que els documents polítics es debatin conjuntament amb les candidatures.

Per la seua part, Iglesias es va mostrar satisfet pels resultats de la consulta i es va comprometre a deixar-s’hi la pell i buscar acords amb la resta dels corrents del partit per aconseguir integrar dirigents com Íñigo Errejón i Miguel Urbán. Iglesias creu que la militància de Podem està “demanant a crits” l’entesa i l’acord.

Errejón va subratllar que els resultats demostren que al partit hi ha “dos projectes equilibrats” i “complementaris” que han d’“entendre’s”, i va defensar sortir de la lògica del “tot o res”. El número dos de Podem va assenyalar, en qualsevol cas, que “no passa res” perquè al partit es confrontin projectes, idees i models organitzatius, i va considerar que després d’aquesta consulta el partit està “millor”, perquè ha mostrat “diversitat, pluralitat, fraternitat i capacitat de construcció”.

Íñigo Errejón i Pablo Iglesias en el ple del Congrés de dimarts passat.

Íñigo Errejón i Pablo Iglesias en el ple del Congrés de dimarts passat.

tracking