SEGRE

POLÍTICA PARTITS

Els afins a Sánchez li demanen que es presenti a les primàries del PSOE

La gestora veu amb “respecte i distància” la reunió dels ‘crítics’ socialistes a Madrid || L’expresidenta del partit diu que la trobada no ajuda el socialisme

Toscano, Ábalos i Lastra, després de la reunió dels càrrecs socialistes afins a Sánchez, ahir a Madrid.

Toscano, Ábalos i Lastra, després de la reunió dels càrrecs socialistes afins a Sánchez, ahir a Madrid.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup de dirigents i militants socialistes afins a Pedro Sánchez reunits ahir a Madrid van apostar per l’exsecretari general del PSOE com el cap de cartell per impulsar “una alternativa” en el partit que aconsegueixi la “democratització” i obertura del PSOE, que “reconegui la pluralitat” d’Espanya i que recuperi el vot socialista que se’n va anar a Podem o a l’abstenció.

“L’única garantia que el partit marxi per aquest camí és que el lideri Pedro Sánchez”, va resumir l’alcalde de Dos Hermanas, Francisco Toscano, que va comparèixer juntament amb els diputats José Luis Ábalos i Adriana Lastra durant la trobada amb 68 càrrecs sanchistes a Madrid. Ábalos va explicar que entre els reunits hi ha socialistes que van donar suport en el seu dia a Sánchez i altres que no, però que tots ells aposten ara per l’exlíder del PSOE per al futur perquè segons el seu parer manté una actitud “d’absoluta insubornabilitat” i fermesa “davant d’ingerències de qualsevol poder” i aposta per un partit socialista a l’esquerra i com a “alternativa a la dreta”. El diputat, que va assegurar que Sánchez era conscient d’aquesta reunió però que no hi va anar, va asseverar que els seus partidaris volien saber amb quants suports compten als diferents territoris i deixar clara la seua opció abans del comitè federal previst per al pròxim 14 de gener.

Per la seua part, el portaveu de la gestora del PSOE, Mario Jiménez, va veure amb “respecte i distància” la reunió dels afins a Sánchez i es va abstenir d’avançar res sobre el futur congrés del partit, que ahir va tornar a reclamar la líder dels socialistes balears, Francina Armengol.

Jiménez va justificar a més la decisió d’apartar les diputades Adriana Lastra, Susana Sumelzo i Sofía Hernanz de la Diputació Permanent –ja havien estat excloses de la direcció del grup– a criteris de “confiança i capacitat” a l’hora de conformar els equips.

L’expresidenta del PSOE, pel seu costat, Micaela Navarro va considerar que la trobada dels afins a Pedro Sánchez “no ajuda” el partit i va retreure a la diputada Zaida Cantera, que, sense ser militant, acudeixi als mitjans de comunicació per dir el que ha de fer Ferraz.

tracking