SEGRE

PARTITS POLÍTICA

Iglesias demana perdó a les bases de Podem pels enfrontaments

El dia que la formació ratifica el cessament del portaveu a Madrid, origen de la crisi

Imatge del secretari general de Podem, Pablo Iglesias.

Imatge del secretari general de Podem, Pablo Iglesias.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, va demanar ahir perdó als votants de la formació morada pels enfrontaments públics de les últimes setmanes. Ho va fer en una carta, que va difondre en un vídeo a través de les xarxes socials, en la qual es disculpa amb tots aquells que s’han sentit “avergonyits” pels enfrontaments interns entre els diferents sectors de la formació, i que van assolir la màxima intensitat amb la destitució del portaveu de Podem a l’Assemblea de Madrid, José Manuel López, les crítiques a aquesta decisió i les reaccions en xarxes socials. Aquest cessament va ser ratificat ahir mateix.

La resposta d’Iglesias a les bases ha vingut motivada per la interpel·lació d’una militant que es presenta com l’“àvia de Podem”, Teresa Torres. Una extremenya de 76 anys que va demanar explicacions a través d’un missatge d’àudio de

WhatsApp al secretari general sobre l’“embolic” que tenien muntat a Podem. Després d’escoltar-la, Iglesias va afirmar haver-se “quedat fet pols” i va aprofitar la resposta a Teresa per demanar perdó de forma conjunta a les bases. “A tots els que vau confiar en nosaltres, com Teresa: perdoneu-me, sé que us estem avergonyint”, comença el líder de Podem la carta. “Hi ha una cosa molt més important que la llista que resulti més votada a Vistalegre; una cosa molt més important que qui controli els òrgans del partit. Hi ha una cosa molt més important que el fet que jo segueixi o no al capdavant de Podem: la dignitat dels que confien en nosaltres i que la nostra formació continuï sent un instrument per canviar les coses i millorar la vida de la gent”, continua el dirigent de Podem.

Així mateix, va demanar als membres de la formació que es continguin a l’hora d’airejar les seues diferències per a així “parar l’espiral de matusseria”.

Les reaccions no van tardar a arribar. Rita Maestre, que va competir amb Ramón Espinar pel lideratge del partit a Madrid, va assegurar: “Per la part que em toca, i la gent que és a prop de mi, hem fet sempre una defensa tranquil·la de les nostres idees i mai hem participat en campanyes com la del cap de setmana.”

El secretari Polític de Podem, Íñigo Errejón, va agrair a Iglesias el missatge i va coincidir amb ell en el fet que Podem ha d’estar “a l’altura” de les esperances dels seus votants.

tracking