SEGRE

TERRORISME JIHADISTA

La policia busca un AK-47 dels jihadistes detinguts

Els arrestats en una operació dimecres pretenien obtenir més fusells d’aquest tipus || El jutge Pedraz els envia a la presó

Conjunt d’imatges de la detenció d’un dels dos jihadistes.

Conjunt d’imatges de la detenció d’un dels dos jihadistes.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional busca un fusell d’assalt Kalàixnikov AK-47 i la persona o persones que van oferir als dos jihadistes detinguts dimecres a Moratalaz (Madrid) obtenir més fusells d’aquesta mena, a banda d’armes curtes i granades de mans obtingudes al mercat negre, segons van indicar ahir fonts de la lluita antiterrorista.

El jutge Santiago Pedraz va enviar ahir a la presó els dos joves detinguts per presumpta vinculació amb el terrorisme jihadista, que van aconseguir el kalàixnikov amb què van realitzar vídeos amenaçadors i que van intentar, sense èxit, comprar més rifles.

Es tracta de dos joves d’entre divuit i vint-i-cinc anys de nacionalitat espanyola però d’origen marroquí i gambià que s’havien radicalitzat a Madrid i que integraven així una cèl·lula terrorista de “segona generació”.

Aquesta és la primera intervenció antijihadista a Espanya en la qual es confisca munició igual a la utilitzada pels terroristes en els últims atemptats a Europa, com ara els perpetrats a Brussel·les al març o els comesos l’any passat a París, tant a la revista satírica Charlie Hebdo com a la discoteca Bataclán.

Madrid i Barcelona són, amb diferència, les capitals que estaran més blindades, mentre que en una majoria de ciutats els dispositius seran similars als de l’any passat, on ja es van reforçar pel nivell 4 d’alerta antiterrorista que es va activar el juny del 2015.

Les ciutats es blinden per evitar atacs terroristes? Després del recent atemptat de Berlín en un mercat nadalenc en què es va utilitzar un camió, com va passar a Niça al juliol, les forces de seguretat han posat el focus en aquest nou mètode terrorista i, per aquesta raó, el ministeri de l’Interior va aconsellar fa dies als ajuntaments de tot l’Estat perquè adoptessin mesures de protecció en esdeveniments propis d’aquestes dates com la col·locació de portatestos de grans dimensions per evitar la intrusió de vehicles a la calçada.

tracking