SEGRE

POLÍTICA SUBVENCIONS

Extremadura dóna fins a 1.000 euros per renovar la llar

La Junta aprova un Pla Renove per incentivar les vendes del sector || El programa es desenvoluparà en tres anualitats

El president d’Extremadura, Guillermo Fernández Vara.

El president d’Extremadura, Guillermo Fernández Vara.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Extremadura ha posat en marxa un Pla Renove de mobiliari de la llar. La Junta de la comunitat té previst invertir en aquests ajuts 750.000 euros en cada una de les tres anualitats, fins al 2019, en una iniciativa en la qual s’esperen fins a 5.000 compres per cada una de les tres convocatòries amb una ajuda mitjana de 250 euros. El pla de l’executiu autonòmic del socialista Guillermo Fernández Vara preveu un sistema d’ajuts dirigits al consumidor final que suposarà un descompte del 25% del valor de cada moble que s’adquireixi en un establiment comercial ubicat a Extremadura i que estigui adherit al pla, amb una quantia màxima de 200 euros per moble i de 1.000 euros per comprador en cada convocatòria.

D’acord amb el decret del Govern extremeny, tindran la consideració de mobles per a l’equipament de la llar els de dormitori, inclosos els armaris, els de saló menjador, cuines, mobles de bany, sofàs, rebedors i mobles auxiliars en general. Pel que fa als de cuina, es comptabilitzaran com un únic moble.

Cada extremeny rep 2.478 euros més del que aporta als comptes de l’Estat

En queden exclosos els de jardí, els articles decoratius, miralls, equipament tèxtil, matalassos i els articles d’il·luminació. També els mobles en kit, és a dir, aquells que es comercialitzen desmuntats i on el muntatge és per compte del comprador o es facilita pel venedor com un servei accessori o addicional, com els de tipus Ikea.

Els mobles hauran de destinar-se a l’ús domèstic i no seran subvencionables els equips que es destinin a locals o dependències dedicades a la prestació de serveis o activitats empresarials.

Extremadura era la comunitat amb més superàvit fiscal el 2015, és a dir, la que més va rebre en relació amb el que aportava, amb 2.655 milions d’euros o el 15,60 per cent del PIB, segons els comptes territorialitzats del ministeri d’Hisenda. En el saldo per càpita, a cada ciutadà d’Extremadura li corresponen 2.478 euros més dels que aporta a l’Estat.

tracking