SEGRE

POLÍTICA PARTITS

El PSC demana una direcció del PSOE que construeixi consens territorial

Els socialistes catalans defensen una reforma federal de la Constitució || Reclamen un congrés “com més aviat millor” i una executiva que representi tothom

La plataforma RecuperaPSOE obrirà en els propers dies el local llogat al carrer Ferraz de Madrid.

La plataforma RecuperaPSOE obrirà en els propers dies el local llogat al carrer Ferraz de Madrid.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PSC ha reclamat al PSOE una direcció “que sàpiga construir consens entre els diferents territoris” de l’Estat, va explicar ahir el primer secretari d’Organització del partit, Salvador Illa. Els socialistes catalans reivindiquen també l’acord federalista de Granada com a punt de trobada de totes les federacions socialistes.

Illa va reconèixer que cada federació té el seu propi pes, però va reclamar que totes han de sentir-se integrades, escoltades i representades en la futura direcció que surti del congrés que ha de celebrar el partit “com més aviat millor”. “Demanem que es defensi i es respecti l’acord de Granada del 2013, on es parla de reforma federal de la Constitució”, va defensar també Illa.

Demana a la gestora del PSOE “contundència” contra els impulsors d’una seu alternativa a Ferraz

En aquest sentit, la segona reunió de la comissió bilateral entre PSOE i PSC, que es va celebrar aquest dimecres, no va produir cap avenç tangible en la negociació entre les dos formacions. Illa, membre de la representació dels socialistes catalans en la comissió, va constatar la “voluntat de seguir junts” i es va mostrar optimista pel que fa al resultat final de les reunions.

El dirigent del PSC va reiterar que “volem participar en els òrgans de decisió del PSOE i pensem que serà possible arribar a aquest acord”. A més, va defensar la reclamació que fa el PSC de Catalunya com a nació, una cosa que desperta recels en diversos barons socialistes. Illa va reclamar que d’aquest reconeixement no ha de derivar “cap privilegi ni estatus jurídic especial, ni cap pretensió independentista”.

Un portaveu del grup va explicar que les mesures legals i estatutàries adoptades per la direcció interina del PSOE no alteraran els plans d’inaugurar l’oficina en dates pròximes, una vegada que estigui instal·lat el mobiliari.

El portaveu de la gestora, Mario Jiménez, va assegurar aquest dimecres que, encara que es retiri de la façana de l’oficina la referència al PSOE, s’actuarà de manera “molt ferma i contundent”.

En la mateixa línia es va expressar ahir el president d’Aragó i secretari general del PSOE a la comunitat, Javier Lambán, que va manifestar que la comissió gestora del seu partit “ha d’actuar amb contundència” davant dels impulsors de l’obertura d’una seu alternativa a l’oficial del partit. Lambán va assegurar que el PSOE és un partit on els seus militants es pronuncien “de manera absolutament libèrrima” i on cadascú s’expressa com vol.

El president aragonès va dir també que espera que el PSOE tingui “un bon congrés d’aquí a un cert temps”.

Els crítics obriran la seu, però sense que hi posi ‘PSOE’La plataforma crítica RecuperaPSOE obrirà en els propers dies el local llogat al carrer Ferraz per promoure l’afiliació de militants, encara que ha decidit retirar de la façana la paraula PSOE, després que la gestora emprengués mesures legals per usurpar la imatge del partit.

tracking