SEGRE

TRIBUNALS

El president del TSJC jutjarà Mas pel 9N

Jesús María Barrientos, al costat dels amb magistrats Carlos Ramos i Eduardo Rodríguez

Irene Rigau, Artur Mas i Joana Ortega, el passat 3 d’octubre.

Irene Rigau, Artur Mas i Joana Ortega, el passat 3 d’octubre.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos, i els magistrats Carlos Ramos i Eduardo Rodríguez seran els encarregats de jutjar del 6 al 10 de febrer a l’expresident de la Generalitat Artur Mas, l’exvicepresidenta Joana Ortega i l’exconsellera Irene Rigau per la consulta del 9N.

Barrientos, que presidirà el judici, serà el ponent de la sentència, per la qual cosa s’encarregarà de redactar la proposta del text, el que li ha correspost per tanda, ha informat aquest dimarts el TSJC.

El magistrat Carlos Ramos forma part de la sala civil i penal del TSJC, però no Eduardo Rodríguez, que ve de la sala contenciosa administrativa i que ha estat seleccionat després que els altres magistrats de la sala civil i penal haguessin de ser descartats perquè havien conegut la causa durant la seua instrucció.

Amb la selecció d’aquest tercer magistrat, que quedava pendent, queda obert el judici oral i constituït el tribunal que jutjarà els fets, segons consta en una providència de la sala civil i penal del TSJC.

La llei preveu que siguin tres magistrats els que formin el tribunal que jutjarà els fets, a priori de la mateixa sala, i que a més no hagin instruït o conegut la causa durant el període d’instrucció.

Aquests requisits descartaven quatre magistrats d’aquesta sala que van participar en la instrucció o a la sala d’apel·lacions i a això es va sumar que uns altres dos magistrats havien deixat recentment la sala: Miguel Ángel Gimeno, actual director de l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), i Joan Manuel Abril, primer instructor de la causa.

Per això, només quedaven com possibles membres del tribunal procedents de la sala civil i penal el president de la sala, Jesús María Barrientos -president del TSJC-, i el magistrat Carlos Ramos.

Per trobar el tercer magistrat s’ha recorregut a la sala contenciosa administrativa del TSJC, d’acord amb el procediment que preveu l’article 199.1 de la Llei Orgànica del Poder Judicial.

Així, s’ha constatat que el magistrat seleccionat, Eduardo Rodríguez, no té assenyalaments previstos en el tribunal del qual forma part durant les dates del judici, del 6 al 10 de febrer.

tracking