SEGRE

ELECCIONS FRANÇA

Valls assumeix la línia d’Hollande en el debat de les primàries socialistes

Imatge dels candidats de les primàries socialistes gal·les.

Imatge dels candidats de les primàries socialistes gal·les.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exprimer ministre francès Manuel Valls va assumir la línia econòmica del president sortint, François Hollande, davant dels atacs dels altres sis candidats a les primàries del Partit Socialista (PS) durant el primer debat televisat celebrat dijous a la nit. Tant en l’aspecte econòmic, on va reivindicar la necessitat de continuar amb el rumb marcat, com en la lluita contra el terrorisme i la política internacional, Valls va defensar les mesures preses pel president, el Govern del qual va dirigir fins fa poc més d’un mes. I ho va fer en un context en el qual els altres postulants, sobretot els exministres Arnaud Montebourg, Benoît Hamon i, en menys mesura, Vincent Peillon, van marcar distàncies amb les decisions adoptades durant els últims cinc anys.

En particular, amb la reforma laboral, l’última gran mesura del mandat d’Hollande, que van prometre derogar si arriben a l’Elisi, mentre que Valls va defensar moltes de les seues decisions.

D’altra banda, la presidenta del Front Nacional, Marine Le Pen, i l’exprimer ministre conservador François Fillon són els favorits per classificar-se en la segona volta de les presidencials a França, segons les dades d’una enquesta.

tracking