SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA MASCLISTA

Mor una dona assassinada per l’exparella a Almeria

L’agressor, amb antecedents, va ser detingut després que la degollés || Arresten dos homes a Galícia per agressió masclista

Protesta a Lleida ■ Activistes de la Marea Lila de Lleida han pintat en diversos cruïlles de la ciutat un missatge reivindicatiu contra els feminicidis, aprofitant la senyalització d’estop, amb l’objectiu de conscienciar contra aquesta xacra social.

Protesta a Lleida ■ Activistes de la Marea Lila de Lleida han pintat en diversos cruïlles de la ciutat un missatge reivindicatiu contra els feminicidis, aprofitant la senyalització d’estop, amb l’objectiu de conscienciar contra aquesta xacra social.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una dona de 33 anys, la tercera aquest any, va morir ahir al matí a la localitat de Huércal, a Almeria, al ser degollada presumptament per la seua exparella, que va ser detinguda. Es tracta d’Antonia G.A., que no havia arribat a denunciar el seu suposat assassí, un home de 31 anys amb el qual havia mantingut una curta relació al desembre, i que ja tenia antecedents per violència de gènere per un altre cas. Va ser detingut al lloc del crim per la Guàrdia Civil, que es va presentar al domicili de la víctima quan va rebre la trucada d’una veïna que va sentir els crits. Segons va explicar l’alcalde de Huércal de Almería, Ismael Torres, l’home va ingressar dissabte a la nit dissabte al Complex Hospitalari de Torrecárdenas d’Almeria i “aquest matí s’ha escapat, ha anat a casa de la dona i l’ha degollat”. L’agressor “es trobava cobert de sang de dalt a baix” quan el van arrestar. Després d’aquest assassinat masclista d’Almeria, ja són tres les víctimes mortals per aquesta xacra en el que va d’any, que va arrancar el primer dia amb dos assassinades en tan sols 24 hores a Madrid.

D’altra banda, un altre home va ser detingut ahir a Carballo (Corunya), a l’assestar tres punyalades a la seua exparella, que es troba fora de perill, després de trobar-la a la sortida d’un pub, on ella havia anat després d’un sopar d’empresa. Ell es va oferir a acompanyar-la fins al seu vehicle, on suposadament va consumar una agressió que la víctima no va voler denunciar, encara que testimonis del succés van avisar la policia. No va ser l’únic cas, ja que un altre home de 46 anys va ser detingut a Pontevedra a l’agredir l’antiga companya, amb qui va coincidir a l’interior d’un local de copes. La policia va ser alertada per la trucada d’una de les persones que es van interposar entre l’agressor i la víctima perquè deixés de pegar-li. Tampoc ella va voler presentar denúncia, tot i que va corroborar la versió aportada pels testimonis i va reconèixer que l’havia colpejat la seua exparella, que passarà a disposició judicial.

tracking