SEGRE

TERRORISME

Turquia confirma l'arrest del sospitós de la matança de la Nit de Cap d'Any

El detingut per l’atemptat de Nit de Cap d’Any a Istanbul va ser talibà i d’Al-Qaida

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El suposat autor de l’atemptat que va deixar 39 morts i 65 ferits a la Nit de Cap d’Any en un club d’Istanbul ha estat arrestat per la Policia, segons ha confirmat avui el Govern, sense facilitar més detalls."El terrorista va ser capturat ahir en una operació policial, està sent interrogat ara i tenim molts detalls que mantenim (en secret) perquè l’operació continua", va anunciar davant dels mitjans el primer ministre turc, Binali Yildirim.

El terrorista que suposadament va matar 39 persones a la Nit de Cap d’Any al club Reina d’Istanbul i que va ser arrestat ahir a la nit va ser membre dels Talibans i d’Al-Qaida abans d’afiliar-se al grup gihadista Estat Islàmic (EI), informa avui la cadena CNNTürk.

El sospitós, identificat com Abdulkadir Masharipov i de 34 anys, és d’origen centreasiàtic, i presumptament hauria començat el seu contacte amb organitzacions terroristes en un grup armat de l’Uzbekistan.

Posteriorment es va unir als talibans de l’Afganistan i després a Al-Qaida, abans d’integrar-se a l’Estat Islàmic el 2013, informa CNNTürk.

Masharipov va ser capturat a les 21.15 GMT de dilluns per la Policia al barri d’Esenyurt, a la perifèria d’Istanbul.

Segons el diari Hürriyet, en el moment de l’arrest es trobava al costat del seu fill de 4 anys.

Juntament amb Masharipov van ser detingudes unes altres quatre persones, tres d’elles dones i un home kirguizo. Les dones s’ocupaven de fer la compra sense aixecar la sospita dels veïns.

Uns mil policies van analitzar 100.000 hores d’enregistraments de càmeres de vigilància urbans per poder trobar l’atacant.

Abans de la detenció, el sospitós havia escapat per poc en tres ocasions de batudes policials. En una d’elles fins i tot es va trobar un cigarro fumejant a la casa en la qual s’havia estat amagant.

La Policia sabia des de feia tres dies el seu últim parador, però es va limitar a vigilar l’habitatge per esbrinar qui el visitava abans de llançar l’operatiu d’arrest ahir a la nit.

El detingut ha estat portat a la comissaria central de Vatan a Istanbul, mentre prossegueixen altres operacions policials simultànies contra altres cèl·lules de la mateixa xarxa, informa l’agència Anadolu.

Les autoritats han anunciat que avui hi haurà una compareixença oficial per informar de l’arrest.

Turquia confirma l'arrest del sospitós de la matança de la Nit de Cap d'Any

Turquia confirma l'arrest del sospitós de la matança de la Nit de Cap d'Any

tracking