SEGRE

POLÍTICA PRESSUPOSTOS

El Govern ho pactarà tot amb la CUP menys apujar l’impost de la renda

Els anticapitalistes tramiten els comptes de Governació, Ensenyament, Salut i Interior || Mas, als cupaires: “Us van votar pel procés i no per a la revolució”

Jordi Jané, ahir a la presentació dels comptes de la conselleria d’Interior.

Jordi Jané, ahir a la presentació dels comptes de la conselleria d’Interior.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern està disposat a negociar-ho tot respecte a les esmenes de la CUP als pressupostos, malgrat discrepàncies que mostraven ERC i PDeCAT, menys apujar l’IRPF, un dels punts més reclamats pels cupaires per aprovar els comptes del 2017. Dilluns passat, la CUP va plantejar una pujada de l’IRPF a les rendes superiors de 60.000 euros. Segons fonts de l’Executiu, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident, Oriol Junqueras, en una reunió que van mantenir aquest dimarts després de la tradicional reunió del Consell Executiu, van acordar tancar la porta a la negociació de l’IRPF. Des del Govern asseguren que la negociació no està trencada, ja que sí que contemplen negociar sobre altres qüestions amb els anticapitalistes. Mentrestant, la CUP va facilitar ahir, encara que els considerin continuistes, tramitar els comptes de Governació, Ensenyament, Salut i Interior. La consellera de Governació, Meritxell Borràs, va explicar que creixen en un 128% les transferències per a projectes del pla de barris, que compta amb 34 milions d’euros. També destina 156 milions per al pla únic d’obres i serveis (PUOSC). Per la seua part, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, va recalcar els compromisos dels comptes de Governació en relació amb la despesa social i habitatge i al tema nuclear. A més, en relació amb el pressupost d’Interior, la diputada de la CUP Mireia Vehí va assegurar que no estan d’acord amb la gestió política dels Mossos d’Esquadra i el model de seguretat, però que van decidir permetre el tràmit. Per la seua part, el ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, es va mostrar disposat a rebre, “respectant el marc competencial”, els mossos d’esquadra que es van manifestar dimarts a Barcelona per demanar “respecte institucional” al seu treball en una protesta que va qualificar com a “toc d’atenció”.

D’altra banda, el líder del PDeCAT, Artur Mas, va advertir la CUP: “No es poden aprofitar els vots que t’han donat per a la independència per fer la revolució.” Mas va recordar que les eleccions del 27-S es van plantejar com un plebiscit sobre la independència i “no per a una altra cosa” i que, si no, no s’haurien fet.

Jordi Jané, ahir a la presentació dels comptes de la conselleria d’Interior.

Jordi Jané, ahir a la presentació dels comptes de la conselleria d’Interior.

tracking