SEGRE

POLÍTICA COMUNITATS

PSOE i C’s aposten per l’harmonització fiscal

El Govern treballa ja en acords de la Conferència de Presidents davant d’una gestora socialista que es mantindrà “vigilant” en la reforma del model de finançament

El portaveu de la comissió gestora del PSOE, Mario Jiménez.

El portaveu de la comissió gestora del PSOE, Mario Jiménez.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Menys de 24 hores després de la Conferència de Presidents, el Govern central es va posar a treballar en el compliment dels terminis, en especial en un dels compromisos adquirits a última hora sobre la integració dels refugiats, ja que el PSOE va anunciar una actitud “vigilant” sobre els acords.

En aquest sentit, el portaveu de la gestora del PSOE, Mario Jiménez, va defensar ahir “l’harmonització fiscal” i va alertar el Govern i el PP que estaran “vigilants” perquè es compleixin els acords de la conferència per emprendre canvis en el model de finançament. Jiménez va assenyalar que l’aportació dels barons socialistes havia sigut clau per al debat i va enaltir les propostes presentades per la presidenta de la Junta, Susana Díaz, entre les quals l’avaluació de la fiscalitat autonòmica.

Per la seua part, el vicesecretari general de Ciutadans (C’s), José Manuel Villegas, va defensar l’harmonització fiscal que volen algunes comunitats, però “dins d’uns límits”, i va dir que no comparteix la filosofia fiscal dels governs de Madrid i d’Andalusia, on el seu partit els dóna suport.

Les absències de Catalunya i País Basc van centrar l’atenció. La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, va valorar que Catalunya fins i tot s’hagi obert a negociar el nou sistema de finançament, mentre que el lehendakari Iñigo Urkullu va tornar a reclamar a la Moncloa un tracte bilateral per al País Basc.Al PSOE, Jiménez va afirmar que la renúncia a assistir-hi del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va resultar “intolerable”. El líder del Partit Popular català, Xavier García Albiol, al seu torn, va titllar d’“inadmissible” i “irresponsable” que el Govern “delegui en tercers” la negociació sobre finançament, amb referència a les Balears.

El portaveu de la comissió gestora del PSOE, Mario Jiménez.

El portaveu de la comissió gestora del PSOE, Mario Jiménez.

tracking