SEGRE

POLÍTICA PODEM

Iglesias i Errejón tanquen la reunió sense trobar acords i més allunyats

Els dos dirigents mantenen el pols obert i es creuen retrets davant dels mitjans

El secretari polític de Podem, Íñigo Errejón.

El secretari polític de Podem, Íñigo Errejón.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La reunió convocada pel secretari general de Podem, Pablo Iglesias, per buscar un acord abans de la II Assemblea Ciutadana Estatal de Vistalegre amb els equips que competeixen en aquest procés, va finalitzar ahir sense avenços i amb un encreuament de retrets davant dels mitjans entre el líder i el secretari polític, Íñigo Errejón. Un desenllaç que allunya aquest possible pacte per presentar-se units, amb el mateix projecte i a la mateixa llista, al congrés del febrer.

Es va tractar de la primera troabada que s’ha produït després d’obrir-se la fase de negociacions per intentar buscar acords abans de Vistalegre II. Una reunió de gairebé tres hores en què van participar, a banda d’Iglesias i Errejón, onze representants més d’equips com l’anticapitalista Miguel Urbán i la secretària d’Anàlisi Política, Carolina Bescansa, que també ha llançat la seua pròpia iniciativa. El termini per arribar a acords es tanca el dia 2 de febrer.

Errejón va avisar que no “furtarà” a les bases el dret a decidir el futur polític del partit i va retreure a Iglesias que la unitat no es busca “a toc de corneta”. El secretari general, que va parlar del “corrent d’Errejón i Tania –amb referència a Tania Sánchez, exdirigent d’IU–”, li va recriminar que “parli malament dels companys” i va avisar que Podem ha d’evitar ser “com el PSOE, un partit amb dinàmiques de famílies i de barons i segrestat per les elits”.

Malgrat els retrets, Iglesias va assegurar que sortia satisfet d’una trobada “entre tots els sectors que han aportat idees”. Errejón, per la seua part, va assegurar que se succeiran noves reunions per buscar acords i no va voler tancar la porta a un possible acord global amb Iglesias.

D’altra banda, aquest dissabte les famílies de Podem tindran una nova reunió, en aquest cas convocada per Bescansa, per pactar unes regles comunes que regeixin l’organització després de Vistalegre. La dirigent morada va dir que l’objectiu és que aquesta reunió serveixi per donar continuïtat a l’espai obert ahir per buscar un acord.

En un altre ordre de coses, el coordinador general d’Izquierda Unida, Alberto Garzón, va admetre ahir que els debats interns dels seus “aliats” de Podem afectaran el seu partit, però va assegurar que no preveuen “de cap manera” una fusió, que va jutjar com a innecessària.

tracking