SEGRE

POLÈMICA INVESTIGACIÓ

La dona de François Fillon va cobrar per una feina fictícia

Durant vuit anys va guanyar 500.000 euros de diners públics || La Fiscalia investiga ara la dona del candidat a l’Elisi

François Fillon i la seua dona en una fotografia del 2008.

François Fillon i la seua dona en una fotografia del 2008.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La dona de François Fillon, l’exprimer ministre conservador francès i favorit per a les presidencials del mes de maig vinent, va tenir durant vuit anys una feina fictícia com a assistent parlamentària que li va permetre ingressar 500.000 euros de diners públics, va revelar ahir Le Canard Enchaîné.

Penelope Fillon va estar formalment contractada entre els anys 1998 i 2002 com a col·laboradora del seu marit, que era llavors diputat, però no tenia a la pràctica cap missió ni a l’Assemblea Nacional ni a la circumscripció electoral, d’acord amb una investigació del setmanari.

El favorit a les presidencials critica una campanya en contra seu amb motiu de les eleccions

El sou, que era de 3.900 euros bruts al mes fins al 2001, va ser elevat a 4.600 l’any següent.

A França, els parlamentaris poden disposar d’un finançament (9.561 euros al mes actualment) per contractar fins a cinc col·laboradors com a assistents per a l’exercici del càrrec, i no és il·legal fer-ho amb familiars.Le Canard Enchaîné va recordar que en aquella època Penelope Fillon es presentava com una mestressa de casa i que no hi ha constància que treballés a la cambra baixa.

Per la seua part, François Fillon es va mostrar “escandalitzat” pel “menyspreu” i la “misogínia” que, segons la seua opinió, s’oculta darrere de la publicació d’aquesta informació sobre la seua dona. “Pel fet de ser la meua esposa, no té dret a treballar?”, va preguntar. L’exprimer ministre va plantejar que s’hagués criticat el to contra la seua dona i va atribuir la informació a una campanya bruta llançada en contra seu amb motiu de les pròximes eleccions, previstes per al 27 d’abril i el 3 de maig.

El ministre de l’Interior, Bruno Le Roux, i els dos candidats a la segona volta de les primàries de l’esquerra, Manuel Valls i Benoît Hamon, van demanar explicacions a Fillon, que no va desmentir directament el contingut de l’article de Le Canard Enchaîné.

La Fiscalia francesa ha obert una investigació preliminar per aclarir si Penelope Fillon va cobrar sense haver treballat.

tracking