SEGRE

FRANÇA PRIMÀRIES

Benoît Hamon s’imposa a Valls en les primàries de l’esquerra francesa

Tindrà la difícil tasca de recompondre el partit socialista de cara a les eleccions || S’enfrontarà al conservador François Fillon i a la ultradretana Marine Le Pen

L’exministre i candidat a les primàries socialistes franceses, Benoît Hamon.

L’exministre i candidat a les primàries socialistes franceses, Benoît Hamon.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El candidat Benoît Hamon es va imposar ahir en la segona volta de les primàries de l’esquerra francesa, segons els primers resultats oficials parcials. Hamon va aconseguir un 58,65 per cent dels vots, amb la qual cosa derrota així l’exprimer ministre Manuel Valls (41,35 per cent).

Es tracta d’una neta victòria del candidat que representa l’ala més esquerrana del partit i la facció crítica amb l’actual president, François Hollande, del qual Valls va ser primer ministre de l’Interior i després primer ministre.

Hamon, amb gairebé el 60% dels vots, ha vençut Valls, que tot just ha sumat el 41% dels suports

D’aquesta manera, Hamon s’enfrontarà a François Fillon, candidat dels Republicans, i a Marine Le Pen, la líder del Front Nacional, a les eleccions presidencials que se celebraran el proper 23 d’abril i, si fos necessària una segona volta, el 7 de maig.

Hamon tindrà ara la difícil tasca d’unir la família socialista francesa, més dividida que mai. Per la seua banda, el candidat de la dreta a les presidencials franceses, François Fillon, va llançar ahir una doble ofensiva davant dels atacs contra la seua probitat arran de les revelacions sobre la seua esposa, en el terreny emotiu presentant-se com a víctima, i en el polític donant un to més social al seu programa liberal.

Fillon, que ha vist la seua campanya seriosament trastocada a causa de les filtracions dels últims dies a la premsa sobre llocs de treball suposadament ficticis de la seua dona i per un nou cas de possible ús indegut de fons públics quan era senador, va passar a l’atac en un míting a París amb “més de 15.000” persones, segons va afirmar.

Les enquestes situen ara mateix en segona volta la líder del Front Nacional, Marine Le Pen, i a François Fillon, a falta de veure fins a quin punt afecta aquest últim l’escàndol per la suposada ocupació fictícia de la seua dona com a assistent parlamentària.

No obstant, el Partit Socialista s’arrisca no només a quedar fora de la segona volta, sinó a veure’s relegat a la quarta o fins i tot la cinquena posició. Entremig podrien colar-se el centrista François Bayrou, que encara no ha aclarit si s’hi presentarà, i el ja aspirant Emmanuel Macron, exministre d’Economia amb Francois Hollande, que s’hi presenta com a independent.

tracking