SEGRE

POLÍTICA POLÈMICA

Albiol carrega contra l’edil que va denunciar insults xenòfobs

Estudien denunciar l’exalcalde i reprovar-lo al Parlament

Xavier García Albiol.

Xavier García Albiol.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El coordinador general del Partit Popular català i exalcalde de Badalona, Xavier García Albiol, va assegurar ahir que la regidora del municipi Fàtima Taleb, que l’acusa dels insults xenòfobs rebuts, busca “criminalitzar” els veïns de la ciutat. “Els veïns de Badalona no són racistes i no hi ha problemes de xenofòbia”, va afirmar García Albiol, que va reprovar els insults a Taleb. Va insistir que la regidora utilitza la seua condició religiosa per fer política i victimisme, en les seues paraules, i va subratllar que és perillós fer aquest tipus de declaracions, ja que es pot “provocar la ira d’una part de la població”, a més de conflictes seriosos i problemes de convivència.

Albiol va advertir l’ajuntament que, “si segueix aquesta línia d’anar inculpant els veïns de Badalona”, el PP interposarà una denúncia per defensar la seua honorabilitat i dignitat, i va explicar que l’edil utilitza el cas com a “excusa per tapar la seua incompetència”.

Per la seua part, Catalunya Sí que es Pot va presentar ahir una proposta de resolució perquè el Parlament declari Albiol “persona no grata” i el reprovi per les seues “actituds i comportaments racistes i xenòfobs”, mentre que la plataforma SOS Racisme estudia denunciar García Albiol per “justificar el racisme” contra Fàtima Taleb.

La diputada del PSC Eva Granados, pel seu costat, va reprovar Albiol , de qui va considerar que “la persecució i la xenofòbia han estat eixos polítics”. La CUP es va sumar a demanar la reprovació del Parlament del que va definir com “el Donald Trump català” i JxSí estudiarà la iniciativa de CSQEP per reprovar Albiol per les seues paraules “xenòfobes”.

tracking