SEGRE

POLÍTICA POLÈMICA

Rajoy homenatja Rita Barberá i la compara amb víctimes del terrorisme

La qualifica de “decent i bona persona” en l’entrega a títol pòstum de la Clau d’Or de la FEMP || Promet a les víctimes del Iak-42 “fer les coses bé”

Rajoy i les germanes de Rita Barberá, amb el títol pòstum.

Rajoy i les germanes de Rita Barberá, amb el títol pòstum.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern central, Mariano Rajoy, va defensar ahir el llegat de la que va ser alcaldessa de València Rita Barberá: “La trobem a faltar. Enyoro la seua vitalitat, el seu compromís, la seua solvència, la seua passió per la seua ciutat, i, si m’ho permeten, les seues bronques, perquè m’esbroncava”, va fer broma en la seua intervenció en l’acte d’homenatge a Barberá que li va rendir la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP). Els familiars de Barberá van rebre la Clau d’Or del Municipalisme, la màxima distinció de la FEMP, per part del president d’aquesta institució, l’alcalde de Vigo, el socialista Abel Caballero.

Però la polèmica va arribar quan Rajoy va incloure en el seu Twitter diverses fotografies de l’acte, una de les quals amb el text: “L’homenatge que avui retem a Rita Barberá és també per a tots els regidors i per a tots aquells als quals el terrorisme ha segat la vida”. Rajoy va dir que Barberá va ser una extraordinària alcaldessa, “decent i bona persona”, i era de justícia un acte per honrar la seua memòria. Barberá, que havia sigut un dels referents del PP i durant gairebé un quart de segle alcaldessa, va acabar tornant el carnet del partit i passant al grup mixt del Senat per l’anomenada operació Taula, sobre presumpte finançament il·legal, que la va portar a declarar davant del Tribunal Suprem dos dies abans de la seua mort, víctima d’un infart.

En un altre ordre de coses, el president i la ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, van rebre a la Moncloa els representants de l’associació de familiars dels 62 militars morts el 2003 en l’accident del Iak-42 a Turquia. Rajoy els va prometre, després d’assegurar-los que comparteix els seus sentiments, “fer les coses bé” i buscar una “satisfacció moral i jurídica”. Les famílies es van mostrar satisfetes amb la reunió, van considerar la trobada com una “manera de demanar perdó” i van confiar que la resolució que prepara el ministeri arran de l’informe del Consell d’Estat sobre l’accident suposi una “reparació moral i jurídica”.

Rajoy i les germanes de Rita Barberá, amb el títol pòstum.

Rajoy i les germanes de Rita Barberá, amb el títol pòstum.

tracking